PACMA recull en una hora 3000 cartutxos de caça en L’Albufera

La llei de caça de la Comunitat Valenciana prohibeix l'ús de munició de plom en aiguamolls i obliga a recollir les baines de munició.

El Partit Animalista – PACMA ha presentat davant la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica una denúncia davant la troballa de milers de baines de munició, la majoria pertanyents a perdigons de plom, en una parcel·la dins del Parc Natural de l’Albufera.

Les baines van ser recollides per quatre activistes en menys d’una hora, que davant la detonació cada vegada més pròxima de trets van haver d’abandonar la parcel·la, quedant sobre el sòl encara milers de baines de munició, juntament amb altres residus de tota mena (botelles de vidre de begudes alcohòliques, botelles de plàstic d’aigua, envasos metàl·lics d’aliments, restes de vaixelles, envasos buits de cartutxos…). Algunes de les baines eren recents, però unes altres havien de portar diversos anys en el sòl, donat el seu estat de deterioració.

Amb esta troballa, PACMA denúncia l’incompliment sistemàtic de la llei per part dels caçadors, com ja van fer fa unes setmanes en denunciar la caça il·legal en 157 vedats a la província de València, cinc d’ells precisament al Parc Natural de l’Albufera.

Els animalistes denuncien també “la permissivitat del Govern del Botànic davant la vulneració de la llei per part dels caçadors i el seu suport constant a este col·lectiu, que provoca cada any la mort de més de 30 milions d’animals al nostre país i es cobra la vida d’entorn de mig centenar de persones” afirma Raquel Aguilar, coordinadora de PACMA a València.

Exigim, a més, que des de la Conselleria d’agricultura, desenvolupament rural, emergència climàtica i transició ecològica es posen els mitjans necessaris per a complir amb la reclamació de la Fiscalia Provincial de València, que insta a l’administració dirigida per Mireia Mollà a adoptar les mesures necessàries per a impedir qualsevol aprofitament cinegètic en vedats que afecten Espais Naturals Protegits de la província de València, com és el cas de l’Albufera, conclou Aguilar.

ValenciàEspañol