17.4 C
Valencia

Unanimitat política en Onda per a destinar 6,3 milions en mesures socials i econòmiques

El ple d'este dimecres aprovarà en pacte 'Tots per Onda' en el que s'ha contat també amb el suport dels sectors ceràmics, turisme, comerç, primari, i entitats socials.

- Publicitat -AVL

Onda aprovarà este dimecres en plenari i per unanimitat el pacte ‘Tots per Onda’ dotat amb 6,3 milions d’euros que aniran principalment destinats a cobrir les necessitats a l’àmbit social i econòmic de la ciutadania.

Ho fa després d’haver-hi treballat en les 33 mesures amb diferents agents socials dels sectors com el ceràmic, el turisme, el comerç, la innovació, el sector primari i entitats o organitzacions socials com Creu Roja, o Càritas entre altres.

DOCUMENTO-TOTS-PER-ONDA_v30

A més, este acord, com ha destacat l’alcaldessa Carmina Ballester en compareixença telemàtica en roda de premsa, ha demostrat també “l’altura de mires” que s’ha demostrat “des de tots els colors polítics” per eixir d’esta situació.

Este pacte, se centra en tres àmbits fonamentals, el social, l’econòmic i el polític, i tot i que protocol·làriament serà ratificat al Ple Ordinari d’este 13 de maig, Ballester ha recordat que moltes de les mesures que es plantegen “ja estan en marxa” des de fa temps.

MESURES SOCIALS

A l’àmbit social, a més de l’augment de les actuacions en neteja i desinfecció o l’atenció domiciliaria o inclús l’adjudicació de 5 habitatges socials, tres d’ells de nova construcció i dos fruit d’un pacte amb una entitat financera, es plantegen, de cara a la tornada al treball mesures que fomenten la cconciliació com ara la de l’apertura i reforç de les escoletes d’estiu.

Respecte a açò, Ballester ha assegurat que una de les mesures que es plantejaven inicialment és incrementar el temps d’este servei d’ençà que es tancaren les escoles fins al dia d’abans de la seua reobertura, per tant, ara caldrà adequar-lo a les noves circumstàncies.

També després d’haver finalitzat el repartiment de mascaretes solidàries, confeccionades per voluntàries, s’ha anunciat que es farà arribar per correu una partida de 26.000 noves mascaretes adquirides amb una partida de 60.000 euros, a totes les persones empadronades al municipi. D’altra banda, també s’ha fet referència a l’augment de la seguretat.

MESURES ECONÒMIQUES

Respecte a les mesures de caràcter econòmic que contempla el pacte ‘Tots per Onda’, se sumen a actuacions ja anunciades com el milió d’euros destinats a comerciants i autònoms, iniciatives com les d’incentivar el comerç local amb la campanya “Onda shoping” o noves mesures com la possibilitat que els establiments de restauració digitalitzen les seues cartes amb codis QR.

De fet, un dels objectius plantejats per reactivar l’economia local i el comerç és minimitzar l’escletxa digital i per tant fomentar també el treball amb l’adaptació o la formació necessària en cada cas i en cada sector.

Pel que fa al pagament a proveïdors l’alcaldessa ha recordat que fins al moment ja s’han pagat prop de 2,5 milions d’euros en factures.

D’altra banda, Ballester en preguntar-li per la seua valoració de les ajudes rebudes per la Generalitat o la Diputació s’ha referit de nou al deute que té la Generalitat “amb els ciutadans d’Onda de 2 milions d’euros , més el milió que ens deu el govern central i que no deixem de reivindicar”.

Quant a la Diputació, Ballester recordat que “en la reunió de l’altre dia de municipis de més de 20.000 habitants, se li va demanar al president que injecte liquidesa, una demanda que només vaig fer jo, sinó que la mateixa alcaldessa de Castelló també va fer en la mateixa línia”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,812FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Albocàsser suma un altre brot amb 15 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 15 positius (asimptomàtics o no)

Detectat un nou brot de coronavirus a Nules per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d'informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Sanitat registra 613 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 34 a Castelló, 160 a Alacant i 419 a la província de València

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.
- Advertisement -

: Valencià