domingo, 16 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Pacte Valencià contra la violència de gènere naix per a resoldre el terrorisme masclista

Per açò, el President de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, han agraït la col·laboració d’entitats públiques i agents polítics socials, econòmics, cívics i culturals presents en la constitució d’aquest pacte, que el cap del Consell ha definit com “molt significatiu” per a l’agenda política valenciana.

Tant la vicepresidenta, com el President de la Generalitat han posat l’accent que 22 dones han sigut assassinades a Espanya en els primers mesos de 2017 víctimes de la violència de gènere. Per aquest motiu, Puig ha remarcat que eradicar el terrorisme masclista és “més que mai el primer objectiu” del Govern valencià.

Per a combatre aquest conflicte, s’ha d’actuar través de l’educació, d’una política global i d’una gestió major i més eficient, segons el cap de l’Executiu valencià, conjuminant, al seu torn, la voluntat de totes les administracions i del conjunt de la societat civil. “És necessari un esforç encara major” ha reivindicat Puig.

La vicepresidenta del Consell ha destacat, a més, que la constitució de la primera convocatòria del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista ha de servir d'”exemple i guia” per a un acord estatal contra la violència de gènere, que han reclamat al Govern d’Espanya tots els presidents autonòmics.

El pacte valencià, en concret, està integrat per 73 representants de les administracions públiques i d’agents polítics socials, econòmics, cívics i culturals, que treballaran en taules sectorials i cobriran tots els àmbits socials per a configurar una agenda que de cabuda a “tota la intel·ligència col·lectiva” de la societat valenciana.

Durant la reunió s’ha aprovat la metodologia i calendari del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista per als pròxims mesos, amb el principal objectiu de combatre i prevenir la violència de gènere, a més d’aconseguir una recuperació integral de les dones que pateixen i han patit el terrorisme masclista, amb major eficàcia i eficiència.

Durant la segona quinzena de maig Oltra ha avançat que es convocaran reunions de seguiment dels diferents grups de treball sectorials per a posar en comú tots els coneixements desenvolupats. Així, la primera setmana de juliol, es produirà la signatura d’aquest acord per part de totes les entitats que han intervingut i la presentació pública a la societat perquè, de manera col·lectiva o individual, puga sumar-se a aquest pacte i implicar-se en la protecció i prevenció de la violència de gènere.

“Estem convocats tots i totes per a protegir a les mates, però també per a construir una societat lliure de desigualtats”, ha declarat Oltra, que ha destacat que “la vacuna contra la violència de gènere” és, precisament, aconseguir una societat basada en les relacions igualitàries entre homes i dones. “Si som capaços d’eliminar les barreres subtils i el micro masclismes, també podrem acabar amb la part més dramàtica del conflicte, que és la violència masclista”, ha puntualitzat la vicepresidenta.

En concret, les línies estratègiques desenvolupades per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en les quals treballaran els diferents grups sectorials del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista són: garantir una societat lliure i segura contra la violència de gènere, feminitzar a la societat, coordinar el treball en xarxa per a l’atenció de dones víctimes de violència masclista i dels seus fills i filles, així com la socialització perquè aquest tipus de violència siga concebut com un conflicte polític i la dotació d’un pressupost estable les mesures per a poder desenvolupar i implementar els objectius consensuats.

Pacte de cohesió i unitat

El Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista està integrat per les administracions públiques i agents polítics socials, econòmics, cívics i culturals. Entre uns altres, la conselleria d’Igualtat ha convocat als partits polítics amb representació supramunicipal en qualsevol de les cambres legislatives de la Comunitat Valenciana i a entitats feministes i representatives de l’associacionisme de dones.

També han format part del pacte la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), les tres diputacions provincials i les ciutats de més de 100.000 habitants, juntament amb entitats representatives de mitjans de comunicació, universitats públiques, Fiscalia, Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i el Col·legi d’Advocats i Advocades.

I, finalment, s’han subscrit a aquesta iniciativa els cossos de Policia Local, Policia Autonòmica, Policia Nacional i Guàrdia Civil, així com a la Plataforma del Tercer Sector, Coordinadora de ONGDS, Mesa d’Entitats i Consell Jurídic Consultiu (CJCV).

Entitats convocades

– Partits polítics en representació supramunicipal en qualsevol de les cambres legislatives per part de la comunitat autònoma.

– Agents econòmics i socials, sindicats representatius i les organitzacions patronals d’àmbit autonòmic.

– Associacions de dones i feministes amb representació en el Consell Valencià de la Dona de la Comunitat Valenciana: l’Associació de Famílies i Dones del Mitjà Rural, l’Associació Valenciana de Dones i Famílies d’Àmbit Rural, AITANA, Tyrius, Almeza i Lucentum, Dones en Igualtat de la província de València, Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana, CAVES, Associaciació de Dones amb Discapacitat XARXA, Associació de Dones Separades i Divorciades i aquelles altres representatives de dones supervivents de violència de gènere.

– Generalitat, Delegació de Govern, Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), les tres diputacions provincials i ciutats de més de 100.000 habitants

– Totes les universitats públiques valencianes, la Unió de Periodistes i l’Associació de Periodistes Valencians.

– Fiscalia, Presidència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i el Col·legi d’Advocats i Advocades.

– Policia Local, Policia Autonòmica, Policia Nacional i Guàrdia Civil

– Plataforma del Tercer Sector, Coordinadora de ONGDS, Mesa d’Entitats i Consell Jurídic Consultiu (CJCV).

Últimas noticias

Contenido relacionado