La millor paella del món es cuina en el restaurant Bon Aire del Palmar

El restaurant Bon Aire de la pedania valenciana del Palmar s'ha alçat aquest diumenge amb el títol de Millor Paella Valenciana del Món en la cinquantena huitena edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.

El restaurant Bon Aire de la pedania valenciana del Palmar s’ha alçat aquest diumenge amb el títol de Millor Paella Valenciana del Món en la cinquantena huitena edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, en la qual quaranta finalistes, set d’ells procedents de diferents parts del món, han lluitat pel trofeu.

El xef Raúl Magraner Martínez i el seu fill Jordi han format l’equip guanyador d’aquest primer premi, dotat amb 2.500 euros, i han explicat que suposa un reconeixement a la trajectòria de 40 anys del seu restaurant, al mateix temps que han revelat que el secret és “cuidar minuciosament els temps i els punts de cocció”.

El segon premi ha recaigut en el restaurant Monastrell d’Alacant, que compta amb una estrela Michelin i ha aconseguit el guardó valorat en 1.500 euros amb la paella cuinada per Federico Pian i Víctor Duque. El tercer premi, dotat amb mil euros, ha sigut per a Casa Granero, de Serra, segons fonts de l’organització del certamen.

El premi a la millor paella cuinada per un restaurant local ha sigut per al Restaurant London Sueca; Ricepaella ha aconseguit el guardó a la millor paella d’un restaurant valencià; i Simply Spanish s’ha alçat amb el premi a la millor paella d’un restaurant estranger.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha assegurat que “el secret de la felicitat dels valencians és aquesta recepta màgica, la de l’autèntica paella valenciana”, i ha considerat que “les majores coses de la vida ens passen al voltant d’una bona paella”.

L’objectiu d’aquest concurs, organitzat per l’Ajuntament d’aquesta localitat valenciana, és internacionalitzar “l’autèntica paella valenciana” i promocionar la cultura gastronòmica de la Comunitat Valenciana com un dels seus valors fonamentals.

CatalanSpanish