El Poble Nou de Benitatxell viu la paella gegant i beneïx els seus cotxes per Sant Cristòfol

Una trentena de cotxes i motos han rebut hui la benedicció davant la imatge de Sant Cristòfol, patró dels conductors, just davant de l'Ajuntament i en presència de l'alcalde, Josep Femenia.

PublicitatAVL

El Poble Nou de Benitatxell viu del 20 al 31 de juliol les seues tradicionals festes en honor a Santa Maria Magdalena amb deu dies frenètics organitzats amb la col·laboració de la regidoria de Festes. La benedicció dels vehicles, el concurs de fideuà i les carrosses són les protagonistes de la jornada de hui. Una trentena de cotxes i motos han rebut aquest matí la benedicció davant de la imatge de Sant Cristòfol, patró dels conductors, just davant de l’Ajuntament i en presència de l’alcalde, Josep Femenia.

Les festes en honor a Santa Maria Magdalena continuen aquesta vesprada amb el concurs de fideuà en el carrer Major i Pau, la desfilada de carrosses a la vesprada i la macro discomóvil “Carnavalia on tour” en la Plaça de les Pesqueres. Demà dimecres continuaran els actes religiosos amb la missa i processó en honor a Sant Jaume i a la nit orquestra Syberia en la Plaça dels Pesqueres.

PublicitatRovira  

Les millors ramaderies i els sopars populars arribaran el dijous, 26 de juliol. El sopar tindrà, sense dubte, gran participació ja que els festers repartiran coques a tots els que estiguen sopant en el carrer. La diversió estarà servida el dissabte, 28 de juliol, amb la concentració de totes les quintades en el casal fester. A més, per als xiquets haurà entrada de carretons. A la vesprada, les quintades continuaran la seua festa en la Plaça dels Pesqueres amb l’actuació de l’orquestra “La Pato” i el sopar en el carrer Major. El correfoc del dimarts, 31 de juliol, serà el millor final de festa.

Epicentre de les danses

El Poble Nou de Benitatxell es va convertir ahir en l’epicentre de les danses tradicionals de la comarca. Balladors i balladores de pobles veïns de la comarca com Benissa, Xàbia o Pedreguer es van sumar a l’espectacular dansà, organitzada pel Grup de Danses Morro Falquí, que va discórrer pel carrer Major i el carrer la Pau del municipi.

El grup local de dolçaina i tabalet va posar la música tradicional a aquesta espectacular Dansà de la Marina en el Poble Nou de Benitatxell. Es tracta d’un ball molt vistós i colorit en què participen balladors i balladores de poblacions veïnes que ballen en grups de quatre. És també un esdeveniment multitudinari que després de pocs anys d’implantació ja forma part de l’ADN festiu del Poble Nou de Benitatxell.

Un concert vibrant i emotiu

El concert “On Air Viu la Banda” en la Plaça de l’Església va ser un aperitiu immillorable per a arrancar les festes divendres passat, 20 de juliol. La banda va interpretar dedicatòries de temes tan mítics com “Sweet Caroline”, de Neil Diamond, “Hijo de la luna” de Mecano, What a wonderful world” de Louis Amstrong, “Noelia” de Nino Bravo o “It’s mi life” de Bon Jovi.

El concert va requerir d’un treball previ de recopilació, elaboració del repertori i assaig de les peces, dirigit per Javier Pinto, que va emocionar al públic. El locutor Jordi Company va ser l’encarregat de donar-li a aquest concert el toc màgic de la ràdio de sempre amb les dedicatòries entre peça i peça.