El Dia de les Paelles de Benicàssim tot un èxit de participació

Això li ha portat a ser declarada Festa d'Interés Turístic Autonòmic en 2018, com a reconeixement a la germanor que es cou eixe dia, amb el propòsit de ser nomenada d'Interés Turístic Nacional.

PublicitatAVL

Benicàssim ha viscut un dels seus dies més importants de l’any enmig de les celebracions de Sant Antoni i Santa Àgueda, amb el Dia de les Paelles. Hi havia por que no es puga dur a terme este acte, que veïns, penyes, visitants i fins i tot polítics porten esperant tot l’any, pel pas de la borrasca Gloria.

Com cada any este esdeveniment hi ha sigut un gran èxit, perquè ningú vol perdre’s un dia amb tanta diversió i inoblidable al municipi.

PublicitatRovira  

Com ja és tradició la paella és la gran protagonista de la jornada, però no està sola, ja que li acompanyen un ampli programa d’activitats i concerts.

A les 7.30 ha tingut lloc la tradicional despertà pels carrers de la ciutat, fins a les 9 quan tots els assistents han participat en l’esmorzar solidari. El moment més important ha arribat a les 11.45 hores, quan s’han repartit les taules, els ferros i la llenya al carrer Sant Tomàs per a cuinar les més de 2.000 paelles que havien inscrites enguany.

A part de tots els penyistes, veïns i visitants, no han faltat polítics de totes les formacions, reivindicant els interessos del municipi, sobretot després dels danys causats pel temporal.
Des de 1980, el dia de les paelles ha anat sumant cada vegada més visitants, fins al punt de reunir en este menjar a almenys 20.000 persones, segons Turisme de Benicàssim.

Això li ha portat a ser declarada Festa d’Interés Turístic Autonòmic en 2018, com a reconeixement a la germanor que es cou eixe dia, amb el propòsit de ser nomenada d’Interés Turístic Nacional, tal com ha assenyalat el consistori. I és que, a més de ser una data clau per als veïns de Benicàssim.