Les paelles universitàries no se celebraran en La Punta

Es denega la petició dels organitzadors per problemes de seguretat

L’Ajuntament de València ha rebutjat la petició de celebrar les paelles universitàries, un esdeveniment que preveia congregar a prop de 25.000 persones en La Punta i que els veïns havien portat als tribunals. Des del consistori han confirmat este matí que s’ha emés un informe de la Regidoria d’Activitats en el qual es denega la petició dels organitzadors per problemes de seguretat relacionats amb la proximitat de les vies del tren, la complexitat dels accessos i la dificultat de conducta a una evacuació àgil pel volum de públic previst.

L’Ajuntament ha explicat que este esdeveniment és privat i està “organitzat, promogut i gestionat per una empresa aliena a l’administració”. Després del rebuig de l’Ajuntament de Montcada, el consistori valencià va rebre la sol·licitud i va iniciar els tràmits, encara que finalment l’espai de la Punta “no ha comptat amb els requisits establits per a poder realitzar l’esdeveniment”.

Així mateix, ha recordat que és “responsabilitat de qualsevol empresa vendre entrades per a un esdeveniment tenint la certesa que podrà celebrar-se“. Per açò, ha assenyalat que és l’empresa d’este esdeveniment privat la que “haurà de donar resposta a les persones que van comprar la seua entrada“.

Els veïns del barri, a través de l’associació La Unió de la Punta, van presentar este dimecres una denúncia en el Jutjat d’Instrucció número 13 en la qual demanaven la paralització “urgent” de les paelles en considerar que amb una afluència d’unes 25.000 persones s’impedirà l’accés i mobilitat dels veïns de la pedania, en un espai “sensible, d’horta protegida, en la qual resideix molta gent anciana que viu sola“.

Publicitat