lunes, 20 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Palau-Castell de Betxí per a mostrar la remodelació de la seua II Fase de Recuperació

El Palau-Castell de Betxí va obrir les seues portes ahir a les cinc de la vesprada per mostrar als seus veïns l’acabament de les obres de remodelació de la II Fase de Recuperació de l’edifici. Des del primer moment, desenes de persones es van endinsar per les remodelades sales per poder contemplar de primera mà la feina que s’ha dut a terme.
El projecte, que s’ha allargat durant els últims 16 mesos, s’ha centrat en la recuperació de les pintures de la casa de Pasqual Meneu (s. XIX), la construcció de la nova cuina i banys i sobretot en la restauració de la sala de la Volta (s. XV). Aquest espai destaca pel manteniment d’una finestra arqueològica, que mostra l’antiga muralla del primigeni castell i deixa a la vista diverses gerres centenàries sobre l’arc gòtic. Així mateix, els visitants han pogut accedir a l’únic baluard defensiu que queda en el conjunt arquitectònic i poder admirar des de la segona planta les vistes del Patiàs (s. XVI).
L’alcalde de Betxí, Alfred Remolar, ha mostrat la seua alegria “per poder obrir novament les portes després de molt de temps i oferir al nostre poble aquest espai únic i emblemàtic”. En referència als comentaris dels visitants, ha remarcat que “escoltar a la gent gran contar vivències passades i admirar el nou estat del Palau et fa sentir orgullós de la feina feta”.
Cal recordar que les obres han estat finançades en un 70% pel Ministeri de Foment i en un altre 15% per la Diputació de Castelló, que aquesta mateixa setmana ha signat un nou conveni amb l’Ajuntament de Betxí per iniciar abans de la finalització de l’any una nova fase, en aquest cas en la primera planta de l’edifici.
El monument es podrà visitar lliurement durant tots aquests dies de matí i de vesprada, en horari de 10 h a 14 h i de 17 h a 20 h. De forma paral·lela, s’han projectat diverses activitats al seu interior, entre les quals destaquen un Contacontes per al diumenge dia 8 i el concert de Xiromita Trad Project per al 14 d’octubre.

Últimas noticias

Contenido relacionado