El Palau de la Música de València es posa a disposició de Dani Mateo per a acollir la seua actuació

Esta alternativa arriba després que el teatre Olympia haja decidit suspendre l'obra en la qual participa el còmic per les amenaces del partit España 2000

dani mateo

La defensa de la llibertat d’expressió mereix que un recinte de l’altura del Palau de la Música estiga a disposició per a acollir la teua actuació. És una invitació formal perquè actues a València i que cadascú decidisca lliurement si acudeix o no”. Així s’ha dirigit a través de Twitter l’alcalde de València, Joan Ribó, a l’humorista Dani Mateo després que les seues funcions ‘Nunca os olvidaremos’, previstes per als dies 23 i 24 de novembre en el Teatre Olympia s’hagen cancel·lat “per causes alienes a la sala i a la companyia”.

La censura a Dani Mateo des que La Sexta va emetre un sketch en el qual se sonava amb la bandera d’Espanya no dóna treva. El motiu de la cancel·lació de les seues representacions a València ve donat per un avís del partit de ultradreta España 2000, on amenaçaven amb concentrar-se enfront del teatre durant l’actuació en senyal de protesta pel que consideren “un ultratge a la bandera que no pot eixir gratis”. Davant açò, el Teatre Olympia ha cedit perquè, tal com ha assenyalat Enrique Fayos, responsable del teatre, “hi ha hagut amenaces contra Mateo, però també contra el personal del teatre, i volíem evitar que el Olympia siga notícia perquè anàvem a generar crispació”.

Davant el succeït, Dani Mateo s’ha compromès a actuar gratis en qualsevol sala pública o privada de València durant les mateixes dates i les propostes no s’han fet esperar. Vicent Marzà, conseller d’Educació, Cultura, Investigació i Cultura ja avançava en les seues xarxes socials que “s’estava mirant disponibilitat d’espais per a oferir perquè la llibertat d’expressió sempre ha de guanyar la partida als intolerants”. Unes hores després, tant l’alcalde com Glòria Tello, presidenta del Palau de la Música de València, han comunicat l’oferta i han condemnat l’atac a la llibertat d’expressió.

dani mateo dani mateo

Publicitat