09:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Palau de la Música de València coorganitza el festival ensems amb 16 concerts en les seues sales

El festival consta de 25 concerts, 16 dels quals es desenvoluparan a les sales del Palau de la Música, 12 es podran escoltar a la Sala Rodrigo i 4 a la Iturbi, protagonitzats per l’Orquestra de València i la Banda Municipal. La regidora de Cultura ha començat la seua intervenció manifestant que “enguany hem volgut reforçar d’una manera més ferma la nostra implicació, fins al punt de coorganitzar-lo, ampliant el nombre de concerts en les nostres sales a 16, 7 més que l’edició passada”. En este sentit, ha afegit que “Ensems entronca amb la nostra idea d’un Palau obert a nous públics, a noves tendències, a l’avantguarda, a la creativitat i, com a servici públic que som, a donar suport als creadors, músics i grups contemporanis”. A més, ha destacat els concerts protagonitzats per l’Orquestra de València i la Banda Municipal, “que s’uneix per primera vegada a este festival, perquè volem impulsar-la amb nous continguts i projectes”.

Per la seua banda, Vicent Ros ha detallat els programes de l’Orquestra de València i la Banda Municipal i ha destacat que “Ensems és un dels millors festivals de música contemporània a escala nacional i internacional, obert a totes les tendències, i té com a objectiu el coneixement de noves músiques amb les referències del passat, però amb la projecció de futur”.

Prèviament, el secretari autonòmic de Cultura ha agraït la implicació de les institucions implicades, en especial la de l’Ajuntament de València, i ha destacat que es tracta d’un festival “molt consolidat”, una trobada cultural que “combina propostes de qualitat amb la voluntat de crear nous públics i oferir una programació plural en diferents espais”.

El primer concert de l’Orquestra de València serà el 7 d’abril, on serà dirigida per Rubén Gimeno, i es podrà escoltar El gegant de fusta de Ferrer Ferran. El segon, el 5 de maig, estarà dirigit per Carlos Garcés i comptarà amb les percussionistes de la mateixa orquestra Luis Osca i Josep Furió. Es podrà escoltar el Doble concert per a marimba vibràfon i orquestra, d’Emmanuel Sejourné, i l’estrena absoluta, obra d’encàrrec, Afectuosament, de Llorenç Barber. I el tercer, el 23 de juny, serà dirigit per Òscar Colomina i Bosch i hi participarà Joan Enric Luna. Es podrà escoltar Entfaltung, del mateix Colomina, i l’estrena del Concert per a clarinet de J. Torres.

Per la seua banda, la Banda Municipal té un programa amb l’estrena absoluta de Cantos atávicos, de José Miguel Fayos-Jordán, i que és també un homenatge a Blasco Ibáñez. També Lament, de Francisco Tamarit, Zoco esclavo, de Francisco Llácer, i Belmonte, de Carles Santos.

A la Sala Rodrigo es podrà escoltar el Brouwer Trio (5 d’abril), Frames Percussion (19 d’abril), Grup Instrumental de València (26 d’abril), Akra Leuka Ensembl (3 de maig), Ensemble Opera Diversa (10 de maig), United Instruments of Lucilin (11 de maig), Quatuor Diotima (12 de maig), Ensemble Estudio Abierto (17 de maig), Trio Feedback (24 de maig), Nou Ensemble (8 de juny), Plaerdemavida Ensemble (21 de juny) i Nordic Affect (22 de juny).

Ensems està coorganitzat pel Palau de la Música i la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (INAEM), el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, la Fundación SGAE, el Palau de les Arts Reina Sofia, els conservatoris superior i professional de València i l’Institut Français.

Últimas noticias

Contenido relacionado