```
viernes, 26 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Parada de totes les activitats no essencials 11 dies des del dilluns

Esta mesura, qualificada d'extraordinària duresa, evitarà el tancament total de l'activitat econòmica, amb ella es pretén rebaixar mobilitat.

Les activitats considerades no essencials en el decret de l’estat d’alarma aprovat el passat 14 de març romandran paralitzades del 30 de març al 9 d’abril, amb la finalitat de reduir encara més la mobilitat i el risc d’infeccions, i tractar d’evitar el col·lapse en les UCIs  quan arribe el pic de contagis.

Ho ha comunicat este dissabte el president del Govern, Pedro Sánchez, en una compareixença des de la Moncloa en la qual ha avançat esta mesura per a fer front a la pandèmia de coronavirus que demà s’aprovarà en un Consell de Ministres extraordinari.

Sánchez ha remarcat que tots els treballadors afectats tindran un permís retribuït “recuperable” durant tot el temps, rebran el seu salari “amb normalitat i, quan passe el període de cessament d’activitat, podran recuperar les hores “de manera gradual”.

Esta mesura, qualificada d'”extraordinària duresa”, evitarà el tancament total de l’activitat econòmica, i amb ella es pretén rebaixar de manera significativa la mobilitat, tallar de manera agressiva les infeccions entre compatriotes, reduir el nombre d’hospitalitzacions i descongestionar les UCIs.

Mancant concreció demà en el Consell de Ministres extraordinari, les activitats considerades no essencials són les que apareixen reflectides en el decret de l’estat d’alarma aprovat el passat 14 de març. Més enllà de les activitats ja prohibides, la nova restricció impedirà, per exemple, l’activitat industrial en sectors no considerats essencials per a lluitar contra l’epidèmia, o la construcció.

En la seua compareixença, el cap de l’Executiu ha reclamat a la Unió Europea que oferisca “unida” una resposta econòmica i social enfront de la pandèmia de coronavirus.

I ha fet una crida a la creació d’un “gran pla Marshall de recuperació” que aposte per la mutualización dels mecanismes de deute, a través del que ha denominat com a “bons de reconstrucció”, per a donar una resposta comuna i evitar que “cadascun dels països s’haja d’endeutar” per separat.

El nou paquet de mesures que el Govern aprovarà demà arriba just quan Sanitat advertia este dissabte la necessitat de preparar-se per a afrontar el pic de contagis, que, segons el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, podria arribar “a la fi de la setmana que ve o a principis de l’altra”.

Simón, que ha indicat que possiblement el pic de contagis s’haja superat en algun territori, encara que no ha volgut precisar quin, ha apel·lat a “fer esforços extra” per a reduir les transmissions de risc i evitar així la temuda saturació d’estes unitats que són les que “modularan la letalitat de l’epidèmia”.

Actualment són 4.575 les persones ingressades en UCI en tota Espanya, més de la meitat d’elles concentrades a Madrid i Catalunya.

En termes generals, les últimes 24 hores ha llançat un total 72.248 casos positius de coronavirus, 8.189 nous infectats, la qual cosa suposa un augment del 12,8%, i 5.690 morts, que s’incrementen un 17,12% després de sumar 832 morts més, unes dades que, segons Simón, “apunten al fet que els increments es van estabilitzant gradualment”.

La Comunitat de Madrid continua sent el principal focus de contagi. Aquest divendres ha registrat 345 morts més, i el total de morts des que va començar l’epidèmia aconsegueix les 2.757, quasi la meitat dels anotats en tota Espanya.

Per este motiu, i davant el col·lapse dels crematoris, tant en els dos públics de la capital com els 28 privats en tota la regió, s’han creat dos morgues provisionals: La del Palau de Gel de Madrid, al qual l’UME ha traslladat ja 83 morts, i l’únic edifici construït a la Ciutat de la Justícia, amb capacitat per a 200 cadàvers.

No obstant això, les empreses funeràries privades s’han vist ja obligades a traslladar als difunts a altres províncies per a la seua incineració. Mesures per a afrontar el que queda per vindre, el més dur segons els experts, i que ja havia llançat una bona notícia quant a la conscienciació de la societat: En l’última setmana s’havien reduït els accessos a les grans ciutats en vehicles privats entre un 65 i un 80%.

També el Govern ha augmentat en altres 50 milions la inversió realitzada en la compra de material sanitari a la Xina i ja són 628 milions d’euros els que de moment ha dedicat a l’adquisició de màscares, respiradors, equips de protecció o guants, entre altres productes.

Ho ha anunciat este dissabte Patricia Lacruz, directora de Cartera i Farmàcia del Ministeri de Sanitat, que ha remarcat també que este cap de setmana es repartiran 1,5 milions de màscares per a pacients i altres 900.000 per a professionals.

Quasi dues setmanes després de l’activació de l’estat d’alarma alguns ciutadans que segueixen sense ser conscients de la gravetat de la situació: segons la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, s’han detingut en les últimes 24 hores en tota Espanya a 91 persones i han tramitat 10.120 denúncies per incomplir les normes de l’estat d’alarma.

Amb estes dades ja són 699 els arrestats des que va començar este període excepcional, amb una pujada del 12,7%, mentre que el nombre de sancions durant tot el període de l’estat d’alarma sumen 53.017.

Últimas noticias

Contenido relacionado