Sales: “volem conèixer els motius de la paralització de les perforacions de la Plaça Major”

El PP exigeix conèixer els motius de l'ordre de la Conselleria que ha obligat a paralitzar les obres de l'entorn BIC en la Plaça Major.

El Grup Municipal Popular demanarà hui, en Comissió Informativa, explicacions a la portaveu del govern municipal i regidora de Cultura, Verónica Ruiz, per l’ordre de paralització d’unes obres, que van obrir en canal l’entorn BIC de la Plaça Major, on hi ha tres edificis declarats Bé d’Interés Cultural (El Fadrí, la Concatedral i l’Ajuntament).
El regidor popular, Vicent Sales, explica, que “volem conéixer els motius que han portat a la Conselleria de Cultura, especialment a l’àrea de Patrimoni, a ordenar la paralització de les perforacions en la Plaça Major. Sospitem que la regidora de Cultura, Verónica Ruiz, haja permés obrir en canal la Plaça Major sense comptar amb els permisos especials que requereix una actuació en un entorn BIC, tal com especifica l’Art35 1b de la Llei de Patrimoni Cultural Valencià”.
Les obres van començar a la fi d’octubre, però la intervenció amb maquinària per a l’obertura de rases, tant en plaça de la Peixateria, com en la Plaça Major, van ser a intervinguts a novembre.
“El 20 de novembre preguntem, per primera vegada al bipartit en Comissió Informativa, si s’havien sol·licitat els permisos especials per a realitzar les perforacions en aquest entorn i ens van contestar que no feia falta, posteriorment, el 28 de novembre, ens confirmen la seua paralització i un mitjà de comunicació es fa ressò de la mateixa el 7 de desembre”, apunta Sals.
“La mateixa regidora de Cultura, que tant fa gala de protegir el Patrimoni, ha sigut posada en dubte per la mateixa Conselleria, per haver permés unes perforacions presumptament il·legals en el centre de la ciutat. Tot apunta al fet que Ruiz no es va preocupar de comptar amb les autoritzacions pertinents per a salvaguardar els edificis declarats BIC, exposant el Patrimoni Històric castellonenc a possibles afeccions. Es tracta d’un atemptat contra el Patrimoni que podria implicar conseqüències penals”, finalitza el popular.

CatalanSpanish