Paralitzat un desnonament a Castelló a una família amb menors per un retard del lloguer

La regidora d'habitatge, que s'ha sumat a la concentració ciutadana per parar la mesura ha explicat que la comissió judicial finalment ho ha paralitzat "perquè era injust ja que la família estava a l'ordre dels pagaments del lloguer i hi havia xiquets menors als quals calia donar cobertura".

La concentració convocada per col·lectius socials contra un desnonament que pesava sobre una família a castelló ha acabat amb la paralització de la mesura. L’habitatge pertany a un gran propietari (gestor immobiliari) i els inquilins podran seguir amb el lloguer.

Segons han informat des de la regodoria d’habitatge, el protocol antidesnonaments de l’Ajuntament de Castelló ja va ajornar fa tres mesos el desallotjament en afectar una família vulnerable. Des de llavors la Regidoria d’Habitatge ha fet seguiment del cas. La família ha comptat amb el suport i assessorament de la PAH. Este dijous finalitzava l’ajornament i diverses associacions, entre altres la PAH, s’han concentrat davant la casa implicada. La comissió judicial ha decidit paralitzar el desnonament a instàncies de la part demandant.

“El desnonament era injust perquè la família estava a l’ordre dels pagaments del lloguer i hi havia xiquets menors als quals calia donar cobertura. La comissió judicial finalment ho ha paralitzat. Solvia havia d’haver-ho paralitzat abans, però mai és tard si no hi ha conseqüències “, ha explicat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

Cal recordar que l’Ajuntament de Castelló té en marxa un protocol signat amb amb l’Audiència Provincial i el Col·legi de Procuradors que actua en casos de risc d’exclusió social, i un conveni amb el col·legi d’advocats. Els jutjats informen dels llançaments i, sobre la base de la llei estatal, s’ajornen en les situacions de vulnerabilitat durant un temps provisional.

La Regidoria ha reiterat que treballarà perquè els gran tenidors mobilitzen els pisos que manté buits a la ciutat per a lloguers socials. Per a això confia en el desenvolupament de la Llei autonòmica de Funció Social de l’Habitatge, que preveu sancions per als grans propietaris que bloquegen habitatge buit.

CatalanSpanish