L’alcalde de Sant Joan de Moró es compromet a defendre “la recuperació del parany, perquè som un poble paranyer”

163

L’alcalde de Sant Joan de Moró, Vicente Pallarés, ha qualificat al municipi de poble paranyer i s’ha compromés a reivindicar i defensar “la recuperació d’aquest tipus de caça que es remunta en la memòria dels temps i que està estretament vinculada a la història dels pobles, grans i xicotets, de la nostra província i de la Comunitat Valenciana”.

Pallarés ha realitzat aquestes declaracions durant la celebració de l’assemblea anual de l’Associació de Paranyers Apaval, que va reunir a més de 300 afeccionats en el Pavelló Multifuncional de la localitat.

L’alcalde ha subratllat que des de Sant Joan de Moró “sempre hem defensat la caça del parany per entendre que forma part dels nostres senyals d’identitat, tant socialment com a cultural. Nosaltres no volem renunciar ni girar l’esquena a les nostres tradicions. És més, volem que els altres, les compartisquen o no, també les respecten. I el parany forma part de les nostres tradicions més arrelades”.

En aquest sentit ha puntualitzat que l’Ajuntament de Moró  “va sol·licitar a les Corts Valencianes la creació d’una comissió de treball en la qual estiguen representats tots els grups polítics amb la finalitat d’iniciar una modificació de la Llei de Caça perquè protegisca la regulació del parany”.

A manera de conclusió, Pallarés ha puntualitzat que el parany “ha de ser reconegut com a part de la nostra cultura i valorat en el seu just terme. El que pretenem és que existisca una regulació del parany, no una desaparició d’aquest esport. Per açò, tots junts hem de cercar una solució”.