Els pares de la menor morta per negligència denuncien a l’hospital de Vinaròs

Els pares de la xiqueta de 2 anys morta per una presumpta negligència mèdica després de ser atesa per una gastroenteritis en l'Hospital Comarcal de Vinaròs el passat 13 de novembre han presentat una querella contra el personal mèdic i d'infermeria que va dispensar assistència a la menor.

Els pares de la xiqueta de 2 anys morta per una presumpta negligència mèdica després de ser atesa per una gastroenteritis en l’Hospital Comarcal de Vinaròs el passat 13 de novembre han presentat una querella contra el personal mèdic i d’infermeria que va dispensar assistència a la menor.

La querella, presentada per Rubén Darío Delgado, director d’Atles Advocats i representant legal de la família, considera al personal presumptes autors d’un delicte d’homicidi imprudent pel qual podrien resultar condemnats amb penes de fins a 4 anys de presó i 6 d’inhabilitació professional.

Els pares de la menor han agraït les mostres de “suport, afecte i solidaritat rebudes” i han explicat que la seua filla va ingressar en l’Hospital Comarcal de Vinaròs “amb un quadre banal, una simple gastroenteritis” i sense presentar cap antecedent clínic d’interès, segons ha informat l’advocat.

En el moment del seu ingrés “es va descriure un bon estat general, unes constants vitals dins de la normalitat i una glucosa en sang de 71 mg/dl (normal de 60 a 100 mg/dl)”. Els pares asseguren que no se’ls ha facilitat accés a la història clínica completa de la menor, ni “s’han donat explicacions sobre el que va succeir”.

L’única cosa que han conegut és la causa de la mort, un “edema cerebral sever” com a conseqüència d’una hiperglucemia severa causada per l’administració d’un sèrum glucosat al 50% de 250 mil·lilitres, però “no s’han donat explicacions respecte si va anar un error del facultatiu en prescriure el sèrum o del personal d’infermeria en administrar-ho”.

Els pares han mostrat el seu desig que la mort de la seua filla, amb tan sol dos anys d’edat, “no quede en l’oblit” i que a més, “a més d’obtenir justícia, servisca perquè en un futur es prenguen les mesures oportunes per a evitar que casos així es repetisquen”.

El seu advocat ha indicat que la querella es va presentar el passat 23 de novembre davant el Jutjat d’Instrucció de Vinaròs.

La Conselleria de Sanitat va obrir una recerca per a esclarir les circumstàncies entorn de la mort de la menor, que va ingressar el 13 de novembre en l’Hospital Comarcal de Vinaròs per un quadre de gastroenteritis i va entrar en coma per un possible error en el subministrament de la dosi.

L’agreujament de la situació va fer que fóra traslladada a l’Hospital General de Castelló, on va morir.

CatalanSpanish