domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Parlament de Catalunya declara la independència

En la vesprada de hui, 27 d’octubre de 2017 el parlament de Catalunya ha proclamat la República amb l’aprovació de la llei de transietorietat jurídica i demana e Espanya una negociació com a iguals.

La resolució ha recaptat el suport de 70 diputats, la majoria de la càmera, que compta amb 130 escons. Els suports han procedit de Junts pel Sí, que agrupa a ERC i PdeCAT i la CUP, que van proposar el text. Ciutadans, PSC i PP no van participar en la votació. Catalunya sí que és pot (on s’integra Podemos) es va dividir entre el vot en blanc i el no. A més dels 70 vots a favor, hi ha hagut 10 en contra i 2 en blanc.

Els diputats de Ciutadans, PSC i PP han abandonat l’hemicicle abans d’aqueix moment i després d’un tibant debat. Els lletrats del Parlament també han rebutjat el tràmit i l’oportunitat de la resolució. La votació ha sigut secreta, ja que els grups independentistes no han volgut que es coneguera què votava cadascun dels parlamentaris.

[pdf-embedder url=”http://actualitatvalenciana.com/wp-content/uploads/2017/10/362763361-PR-JxSi-i-la-CUP.pdf”]

La resposta de Rajoy

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat este divendres que el procés sobiranista afecta “Espanya sencera” i ha defensat la necessitat d’aclarir si per “assossegar” la crisi política oberta a Catalunya cal reconèixer “excepcions” i “categories desiguals” de ciutadans.

“El que ha de reclamar la nostra atenció és Espanya sencera, perquè el desafiament afecta Espanya sencera, les seues lleis, els seus principis i les seues regles de convivència. Però sobretot ens interpel·la de manera molt especial sobre si de la mateixa manera que compartim els beneficis, hem de compartir els deures o, per contra, hem d’acceptar excepcions. Dit d’una altra manera, si a canvi d’assossegar el desafiament cal reconèixer l’existència de categories desiguals entre els ciutadans”, ha proclamat.

Així s’ha pronunciat Rajoy en la seua intervenció davant el ple del Senat per defensar les mesures de l’article 155 de la Constitució, on ha subratllat que ha arribat el “moment que s’impose la llei” per “impedir que s’abuse de Catalunya”, no per “suspendre l’autonomia de Catalunya sinó per consolidar-la”. “El que amenaça hui Catalunya no és l’article 155 sinó l’actitud del Govern de la Generalitat”, ha emfatitzat.

Últimas noticias

Contenido relacionado