20.2 C
Valencia

Participants en la xiulada per un servei de Rodalia “digne” arriben tard a la protesta a causa de retards en Renfe

Un retard als trens de Rodalia de les línies C3 i C6 ha provocat que membres de diferents associacions arriben tard a la concentració 'Xiulem pel tren' a València.

- Publicitat -AVL

Així ho ha explicat als mitjans el portaveu de la plataforma, Samuel Martínez, durant la concentració que ha tingut lloc este dissabte en l’Estació del Nord de València.

Durant la protesta, a la qual han acudit diferents associacions i el diputat de Compromís, Joan Baldoví, s’han sentit crits com “per un ferrocarril públic i social”, “menys Ocells i més Regionals” i “volem transport públic i ho volem ja”.

Segons el portaveu de la plataforma, esta xiulada respon a una “doble problemàtica” de l’actual servei de trens de Rodalia de València: “D’una banda està la falta de personal amb la qual compte Renfe en estos moments i d’altra banda, el tema de les inversions, ja que en 2018 es van destinar el 80% de les inversions per als trens d’alta velocitat i només un 20% per al ferrocarril convencional”, ha detallat.

La “falta de personal” i d’inversions està “afectant greument” la vida diària dels usuaris, ja que no poden arribar a temps als seus llocs de treball o els seus centres d’estudis, segons afirma el portaveu de la plataforma.

“Una vegada més volem xiular per un servei de ferrocarril digne, no volem que ens retornen els diners, volem que torne a passar el tren”, ha assenyalat Martínez.

El portaveu ha explicat que Indignats amb Renfe continuarà protestant fins que “les mesures es facen efectives”. Segons ha assegurat, les administracions són conscients de la problemàtica “però les mesures que s’han adoptat són insuficients“.

El que més preocupa la plataforma d’indignats són “les cancel·lacions diàries sense avís, a més dels retards i les avaries constants perquè no hi ha personal suficient per a mantenir de manera correcta el tren”. El que proposen des d’Indignats amb Renfe és “una reducció temporal dels horaris” perquè “s’adapten al personal” amb el qual compta actualment Renfe.

“Esta mesura, que podria donar-se a partir de demà si volgueren, milloraria molt la qualitat de vida dels usuaris perquè encara que tindríem menys oferta de trens sabríem que eixiran a l’hora que toca i podríem arribar a la nostra destinació a l’hora estimada”, ha manifestat Samuel Martínez.

Per part seua, el diputat Joan Baldoví ha criticat que “han vingut ministres de tots els partits per a comptar grans plans per a apostar pels trens de Rodalia però l’única realitat és que hem perdut un 40% de passatgers”.

“Si volem apostar per a canviar el model de transport, si volem traure cotxes de les carreteres, si volem que els nostres pobles no s’acaben buidant i si definitivament volem vertebrar el nostre territori, hem d’apostar per este transport que és el transport de cada dia, el transport de les persones”, ha conclòs Baldoví.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,743FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià