sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els partits valencians units contra la violència de gènere

Les portaveus dels grups parlamentaris de Les Corts Valencianes han presentat aquest matí l’informe final de la subcomissió d’Estudi per a l’Erradicació de les Violències de Gènere. El treball s’ha aprovat per unanimitat i té com a finalitat assegurar un pacte autonòmic conta les violències masclistes que implique a organitzacions, agents socials, administracions i mitjans de comunicació.

Es volen fer efectives les mesures d’atenció, els protocols i les ajudes, entre altres. Mercedes Ventura (Ciudadanos) ha manifestat que estan molt orgulloses del consens “que no ha sigut qüestionat en cap moment”. Per la seua part, María José Ortega (Comprmís) ha destacat que aquest consens és el primer grau. Es tracta d’un treball transversal, ha remarcat: “Que els partits estiguem units vol dir que anem més enllà de les ideologies”.

Per la seua part, Blanca Garrigues (PP) ha afegit que volen que aquest consens siga un punt d’inflexió: “No volem fer una lluita política, és molt important que la societat valenciana siga conscient”. Rosa Mustafá (PSPV-PSOE) destaca que han anat més enllà de les lleis estatals per tal de “donar resposta a una situació d’emergència que fica en perill la vida de les dones cada dia”.

Cristina Cabedo (Podemos-Podem) ha recordat que es tracta també d’aconseguir la igualtat de gènere, donada la “dificultat que tenen les dones ‘supervivents’ per a la seua reinserció laboral”. La portaveu de Ciudadanos ha ressaltat que han elaborat un informe molt crític, tenint molt en conter dones i menors: “Hi ha que desenvolupar polítiques útils i eficients, no vull que aquest treball es queda a un calaix”. Afegeix que se sol·licita “la coordinació entre els diferents agents que participen amb les víctimes i la seua educació”.

Covadonga Peremarch (no adscrits) ha subratllat que aquesta lluita és “molt transversal, es tracta de 187 propostes, s’estudia la violència de gènere en tots els seus aspectes”. Es lamenta que arriben tard: “Són 47 dones mortes en 2017”, per tant lluitaran per “un futur sense violència masclista” elaborant “mesures preventives”.

Es tracta “d’un assumpte d’estat, es una emergència”, ha denunciat la representant de Compromís. El guix principal es fixa en els recursos i en l’educció i volen que siga “referencia i exemple a escala estatal, però allí tenen punts de vista diferents pel que fa a alguns conceptes”, declara Cabedo.

L’informe contempla aquesta violència en els àmbits de l’educació, esports, festes populars, cultura, salut pública, justícia, administració autonòmica, seguretat, món laboral, joventut, mitjans de comunicació, xarxes socials i TICS, serveis socials, dones amb diversitat funcional, dones en el medi rural i dones majors.

Últimas noticias

Contenido relacionado