18.9 C
Valencia

Pascual diu que el model de les PAU es definirà en els pròxims dies i assegurarà “la salut i igualtat”

Se celebraran els dies 7, 8 i 9 de juliol a la Comunitat Valenciana.

- Publicitat -AVL

La consellera d’Innovació i Universitats de la Generalitat Valenciana, Carolina Pascual, ha manifestat que el model de les proves d’accés a la universitat –que enguany se celebraran els dies 7, 8 i 9 de juliol a la Comunitat Valenciana després del seu ajornament pel coronavirus– es definirà “en els pròxims dies”. Ha afegit que les autoritats treballen seguint “dos criteris fonamentals: la protecció de la salut i l’accés a la universitat en condicions d’igualtat”.

La Generalitat va anunciar que la Selectivitat es desenvoluparà a la Comunitat Valenciana els dies 7, 8 i 9 de juliol, en primera convocatòria, i 8, 9 i 10 de setembre per a la segona.

Així ho ha resolt la Comissió Gestora dels Processos d’Accés i Preinscripció en les Universitats Públiques del Sistema Universitari Valencià, liderada per la Conselleria d’Innovació Universitats, Ciència i Societat Digital, amb la participació de la Conselleria d’Educació i de les universitats públiques valencianes.

Pscual ha enviat un missatge de “tranquil·litat” davant la situació “extraordinària” que està vivint l’alumnat de segon de batxillerat i les seues famílies. “Esta situació extraordinària genera incertesa però hi ha moltes persones treballant perquè les proves es realitzen i perquè les i els estudiants valencians puguen fer-les amb tranquil·litat. La situació és extraordinària i tots som conscients que les solucions han d’adaptar-se a esta situació”, ha insistit.

La titular d’Universitat de l’executiu autonòmic ha subratllat que des de la declaració de l’estat d’alarma totes les administracions
–central i valenciana, juntament amb les institucions acadèmiques– treballen de forma coordinada per a “assegurar que les proves es realitzen en les millors condicions possibles seguint dos criteris fonamentals: la protecció de la salut i l’accés a la universitat en condicions d’igualtat”.

“CONSENS”

“Seguim treballant constantment. En els pròxims dies aniran definint-se el model de les proves i el contingut i altres aspectes, com el lloc en el qual s’han de realitzar les proves, sempre amb l’aprovació i directrius de la Conselleria de Sanitat i el consens de les universitats, que són les que suporten el pes de l’organització de les PAU i a les quals vull felicitar pel seu treball, disposició i entrega”, ha destacat en declaracions a Europa Press.

Pascual ha detallat que ara mateix es treballa en el model de les proves, “amb criteris de flexibilitat”. “Anem a informar puntualment dels passos que anem donant perquè tant els alumnes com els professors tinguen totes les dades que necessiten per a preparar-les i perquè se senten tranquils”, ha asseverat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,723FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià