6 C
Valencia

La nova passarel•la Alcoi-Cocentaina comptabilitza 3.000 trajectes mensuals

L’obra realitzada conjuntament per l’Ajuntament d’Alcoi i el de Cocentaina, enllaça a peu les dues ciutats millorant la seguretat.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

A final d’any, es col·locava al costat del pont de Gormaig una plataforma de 32 metres de longitud que permetia unir Alcoi i Cocentaina perquè vianants i ciclistes transitaren de manera més segura. En aquests mesos, ja existeixen les primeres dades d’ús, una mitjana de 3.000 trajectes es compatibilitzen en aquesta infraestructura mensualment. Un recorregut que ara és molt més segur per a totes aquelles persones que empren la nova plataforma per arribar a Alcoi des de Cocentaina o a la inversa. Al mateix temps, s’ha acabat també l’adequació de la vorera situada en el terme municipal d’Alcoi, retirant un peu d’un fanal i col·locant la barana de protecció.

L’obra va costar poc més de 100.000 euros i ha estat finançada en un 70% per l’Ajuntament d’Alcoi i un 30% per l’Ajuntament de Cocentaina. La necessitat de donar una situació a aquest punt de risc per als vianants i ciclistes era patent des que es desdoblara la nacional 340 i el pont que salva el barranc del Fondo es quedara sense espai per als vianants. L’ampli ús d’aquesta plataforma constata que es tracta d’un punt estratègic per a connectar els termes municipals d’Alcoi i Cocentaina així com d’un lloc imprescindible per l’accés a la urbanització de Gormaig i de les diferents empreses i comerços que estan ubicats en la via de servei.

D’altra banda, està previst que la plataforma enllace amb la nova via per a ciclistes i vianants. Aquest trajecte començarà en la plataforma per arribar fins al final  la via verda de Batoi, un projecte cofinançat per Fons Feder a través de la Direcció General de Fons Municipals de la Generalitat Valenciana. Aquesta obra ja està classificada, essent l’empresa «Tecnologías de la Construcción y Obras Públicas SA»,(TECOPSA) la proposta més valorada amb una oferta de 753.000 euros més iva, reduint en uns 50.000 euros el preu inicial de la licitació. Una vegada presentada la documentació per part de l’empresa s’adjudicarà definitivament l’obra que compta amb un termini d’execució de quatre mesos.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,339FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Benicàssim ja es troba ‘a un pas del Nadal’

La il·lusió i la seguretat comparteixen protagonisme en el programa d'activitats preparat fins al 5 de gener

Art faller per donar la benvinguda al Nadal a Cullera

Els carrers de la ciutat s’omplin de pares Nadal, Reis Mags, d’avets, caixes de regals i moltes més sorpreses nadalenques

Benaguasil inicia els actes commemoratius de l’IV centenari de la troballa de la seua Patrona

Este matí ha donat principi el 400 aniversari de la troballa de la imatge de la Mare de Déu de Montiel, Patrona de Benaguasil, trobada segons la tradició el 4 de desembre de 1620 pel pastor aragonés Graciano.

Sanitat registra 1.390 nous casos de coronavirus i 29 morts a la Comunitat Valenciana

Per províncies els nous casos positius són: 118 a Castelló, 382 a Alacant i 890 a València.

CSIF denúnica que Sanitat empra el personal de reforç Covid per a cobrir baixes en Emergències

El sindicat exigeix a Conselleria que cobresca amb la borsa d'ocupació i no amb reforços covid-19 les baixes en el Servei d'Emergències i adverteix que esta mesura de Sanitat suposa "afeblir els recursos davant una recrudescència de la crisi sanitària"
- Advertisement -

: Valencià