Passeig Luctuós

L'Article d'Opinió d'Antonio Zapata Pérez demana que li donen un forat negre que ell farà màgia amb l'univers

Puge al terrat i contemple els voltants d’una ciutat mitjana, sense gran importància, solament, que vaig nàixer en ella, sota aquest mateix cel, en un llit pobre. Però podria haver nascut en qualsevol altra part del planeta, amb els mateixos àtoms dels quals estic compost, ni més, ni menys. No hi ha dades objectives perquè alguns/as siguem millors que altres/as, NI PITJORS: La vida consisteix a mirar a l’altre/a com si anares tu; el seu dany és el teu dany.

Llavors, Per què existeixen tantes guerres? Com s’inicien les conteses bel·licistes? Qui són els culpables? Alguns experts diuen que solament hi ha una causa: la pasta oca. Els que guanyen una guerra s’enriqueixen, però solament ELLS. I qui són ELLS?: els inventors de la pasta, sempre disfressats de religió, “patrioterisme exaltat” i demagògia “democràtica”, o TRANSMUTATS en líders encartonats, cosits a immensos retrats paorosos que parlen al poble sense el poble, putxinel·lis dictadors amb molts fils. ELLS ens atordeixen amb una explosió de salves de partits i ideologies, per a seccionar la unitat de la veritat sobre la mentida: poder i domini coste el que coste d’unes minories privilegiades contra les majories. Els convide al fet que analitzen l’origen de la pobresa.

Baix a l’asfalt amb les butxaques buides a contaminar-me de l’aire, pel qual alguns s’han folrat, travesse els carrers que he pagat, mire els senyals de tràfic, les papereres, els contenidors de brossa, la llum que il·lumina les voreres, també pagades per mi, amb raó porte els forros badallant. Però encara tenim sort, d’estar vius i poder explicar-ho.

Quants genets de l’apocalipsi creuen que hi ha?, perquè existeixen més de quatre: ja coneixen al número u, a la resta, posen-li una mica d’imaginació, solament hem de constatar on moren xiquets, ancians, dones…, per bombes de totes les edats i seguir el rastre de les armes, la seua procedència. El de Síria, és tan descomunal i bestial, que ja els adjectius agonitzen, i el més bàrbar: que ja ningú s’immuta, que els veiem com si anaren alienígenes que intenten envair-nos. I pressent, que aquest calculat genocidi, depén de mi, quan demane una canya llegint tanta mort innocent en el periòdic: De vosté no?

Portem en instint genètic de l’autodestrucció? Per què triem als dolents en quasi totes les eleccions? No es presenten persones bones…? Si l’espècie humana aconsegueix alguna vegada els estels més pròxims, a la recerca de vida “intel·ligent”, és que haurà superat, amb notable èxit, els pròxims conflictes bèl·lics d’abast mundial que probablement ocorren. Si açò és així, si en un futur quelcom llunyà, la humanitat solca l’espai a la recerca dels seus orígens materials, de les primeres llums que van il·luminar el cosmos, és que haurà guanyat la RAÓ sobre la FORÇA BRUTA.

: Valencià