La passejà de la Verge dels Àngels i del Crist de la Fe, preludi dels dies grans de les Festes Patronals de Mislata

Les imatges dels patrons de la ciutat recorren els carrers sota un mantell de coets i fan homenatge als seus clavaris.

Publicitat

Mislata va celebrar les vesprades del dimecres i dijous dos dels actes de les festes patronals que s’han mantingut intactes amb el pas del temps. Es tracta de les tradicionals passejades de la Verge dels Àngels i del Crist de la Fe, patrons de la ciutat.

El dimecres a la vesprada, la Clavaria dels Àngels passejava la imatge de la patrona pels carrers del centre de Mislata, acompanyats per la música del CIM Mislata i de la Banda de Cornetes i Tambors. Al voltant de 70 clavaris i membres d’algunes associacions festives i penyes de pólvora del municipi obrien passe a la imatge portant coets de luxe. Darrere de la imatge de la patrona, tots els veïns i veïnes que cada any se sumen a aquesta tradicional passejà i, tancant la comitiva, les autoritats municipals, encapçalades per l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, la vicealcaldesa Luisa Martínez Mora, i el regidor de Cultura Tradicional, Francisco Herrero, al costat dels representants dels clavaris, Luis Latorre i José Vicente Castelló, i altres regidors de la corporació municipal.

PublicitatRovira  

Després de completar el recorregut, ja de nit, la patrona va entrar en la plaça travessant un enorme corredor de focs artificials que formaven els tiradors. Per a acompanyar la traca final, els clavaris van disparar també uns focs artificials, per a posar un fermall d’or a una de les cites més arrelades de les festes de Mislata.

I el dijous a la vesprada, era el torn de la Clavaria del Crist de la Fe, que van fer el propi amb la imatge del patró. Una imatge que estava tot el dia en la carpa-jardí situada al carrer Matías Ruiz, prop de la casa de Gregorio Juan “Gori“, gran pirotècnic del municipi. I és que enguany, la clavaria li retia homenatge, com des de les festes de 2016 fa amb il·lustres veïns de Mislata.

D’aquesta forma, la comitiva encapçala de nou per l’alcalde i pel regidor de Cultura Tradicional, així com pel president de la clavaria, Joaquín Villanueva, i acompanyats per altres membres de la corporació municipal i altres clavaris, van fer el recorregut des de la casa de l’homenatjat fins a la Parròquia dels Àngels. Amb l’acompanyament musical del CIM de Mislata i la Banda de Cornetes i Tambors, la imatge entrava en la Plaça de la Constitució on es disparava un castell de focs artificials.

D’aquesta manera, les dues clavàries ja han completat els seus tradicionals passejades i es preparen per a viure els dos dies grans de les Festes Patronals de Mislata, el diumenge i el dilluns, en els quals la pólvora de Pirotècnia Valenciana i de Ricardo Caballer, la Nit d’Albaes, la tradicional Entrà de la Murta, i les processons de tots dos patrons, seran els actes centrals que finalitzaran les Festes Patronals i donaran pas a les Festes Populars, que se celebraran en el recinte firal de la Plaça Major del 3 al 7 de setembre.

PublicitatJuega Limpio Orihuela