UN BELL EDIFICI MODERNISTA A LA VORA DEL RIU, SACRIFICAT EN NOM DE LA “MODERNITAT”.

0
394

Si passegem per la plaça d’Amèrica de València, pel costat del pont de les Flors, observarem just enfront, en la cantonada dels carrers Navarro Reverter i Sorní, un modern edifici que, al meu parer, poca cosa aporta a la façana arquitectònica que València mostra al jardí de l’antic llit del Túria.

Aquest edifici va ser construït per un prestigiós arquitecte dels anys 1960-70, Fernando Garcia Ordoñez, un dels màxims responsables del traçat del Pla Sud de València que, amb el temps, donaria lloc precisament al nou jardí del Túria en la ciutat.

Malauradament aquest edifici va ser construït sobre els fonaments d’un altre edifici, d’estil modernista, que va ser derruït durant les dècades “maleïdes” de 1960-1970, com tants altres bells edificis que van ser substituïts en aquells anys per anodines moles de ciment i vidre que representaven la “modernitat” en aquella època.

Adjunte a l’apunt una fotografia acolorida realitzada l’any 1909 d’aquell bell edifici modernista ja desaparegut, i una altra de l’edifici de Garcia Ordoñez presa amb la mateixa perspectiva. La comparació s’explica per si mateixa… no calen més comentaris per la meua banda.

Subscriu