El primer gratacels de València.

0
7402

Durant segles el “skyline” de València va tindre un protagonista únic i principal: el campanar del Miquelet, que amb els seus quasi 51 metres d’altura (sense la seua espadanya), va marcar durant cinc-cents anys el sostre del Cap i Casal.

Perquè no va ser fins l’any 1931 quan es va acabar de construir el primer edifici que li superava en alçada a la ciutat. I per això es considera el primer gratacels que va tindre la ciutat. Aquest edifici, què de segur coneixereu els que viviu a València per la seua localització i la seua imatge tan característica, es troba just a la cantonada de la plaça de l’Ajuntament, fent xamfrà amb l’avinguda de Maria Cristina i el carrer de Sant Vicent.
Va ser projectat per l’arquitecte valencià Francesc Almenar, un dels que més protagonisme van tindre en la construcció dels edificis de l’Exposició Regional Valenciana de l’any 1909.

 

Se li va conèixer popularment durant molts anys amb el nom d’”Edifici dels Soterranis”, per haver albergat un establiment comercial anomenat Gran Magatzem Els Soterranis, propietat de Luis Feliu Ferrando. També se li va dir “la Casa del Porquer”, perquè el seu propietari José Martí Hernández fou un empresari dedicat a la cria de porcs.

Adjunte a continuació un parell de fotografies presses durant la seua construcció. En una d’elles he assenyalat també el Miquelet, el seu “rival” en alçada:

Subscriu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here