La sorprenent procedència del rellotge de l’església de Benimaclet.

2
2676

En l’apunt anterior havia parlat de l’antiga “Casa de les Penedides” situada en el desaparegut Convent de Sant Gregori, que durant segles va estar ubicat al carrer de Sant Vicente Màrtir, just a on ara es troba el Teatre Olympia de València.

Com havia comentat en aquell apunt, després de la desamortització de Mendizábal l’esmentat convent passà a ser una presó. Però desprès de la construcció de la Presó Model, perduda totalment la seua funció, l’any 1911 va ser derruït, quedant només en el record de la ciutat.

Però va haver una cosa que es va salvar d’aquell enderroc: el seu rellotge de façana. Després de l’enderrocament, el rellotge va ser traslladat l’any 1913 per a ser reutilitzat a l’església de l’Assumpció de la Nostra Senyora, la parroquial de Benimaclet, en la qual es va fer a posta l’afegit d’una torre en la seua façana principal per a donar-li cabuda. I allà es on es troba a hores d’ara.

Hi adjunte a continuació una fotografia de l’antiga façana del Convent de Sant Gregori, i una altra de la parroquial de Benimaclet. En ambdues fotografies he assenyalat amb un quadrat roig el rellotge, com he esmentat ades únic element que es conserva d’aquell convent que va funcionar com a Casa de les Penedides del famós bordell medieval i modern de València:

Subscriu

2 COMENTARIS

    • Parles del mecanisme del rellotge del convent de Sant Gregori? Com has pogut confirmar-ho? Tens alguna fotografia? Moltes gràcies per la informació!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here