La València dels antics rètols i anuncis publicitaris.

0
1597

La retolació de botigues i magatzems de productes de venda en parets i carrers, ha format part al llarg de molts anys del paisatge urbà de València. Ha estat un fet indissolublement unit amb el discórrer de la vida quotidiana de la ciutat.

“La sombra de las letras” és un excel·lent fotomuntatge recopilatori d’aquests rètols i anuncis que històricament han format part dels carrers de la nostra ciutat al llarg de dècades passades. La immensa majoria d’ells han anat desapareixent, en molts casos presentant com a argument per a fer-los desaparèixer una falsa “modernitat”, la necessitat de fer fóra “lo vell” per substituir-lo per “lo nou”, com si d’una falla que necessita renovar-se tots els anys es tractara.

 

Aquest procés de desaparició o de simple substitució dels rètols històrics de la ciutat, ha esdevingut en molts casos una altra important pèrdua patrimonial per a la ciutat.

Vos recomane el visionat d’aquest fotomuntatge fet per Tomàs Gorria. Ací teniu l’enllaç: https://vimeo.com/45803562?ref=fb-share&1

Gaudiu-lo!

Subscriu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here