Una antiga làpida que ens recorda la data de naixement del Micalet.

0
1824

La construcció de la torre campanar del Micalet es va iniciar l’any 1381, i les obres es van donar per acabades en 1425. Això són dades històriques. Però com podríem saber l’any del seu inici, sense recórrer als llibres d’història?

La pregunta té una senzilla resposta: si entrem a la Catedral per la Porta dels Ferros i ens fixem en la paret del campanar a la nostra esquerra, a una alçada d’uns tres metres sobre el sól, hi veurem una antiquíssima làpida que es troba molt deteriorada pel pas dels anys que sol passar desapercebuda. La làpida diu així: “Aquest campanar fonc comensat en l’any de la nativitat de nostre senyor Jesuchrist MCCCLXXXI. Reynant en Aragó lo molt alt rey en Pere. Estant de Bisbe en València lo molt alt en Jaume, fill del alt infant en Pere e cosin germà de dit rey”.

Aquesta placa es va col.locar precisament per recordar a les generacions futures el dia de l’inici de les obres del “campanar nou”, que és com es conegué el Micalet durant l’época de la seua construcció i els seus primers anys d’existència.

Hi adjunte a continuació sengles fotografies en què podeu veure l’esmentada làpida i l’indret on s’hi ubica, perquè pogueu localitzar-la fàcilment.

Làpida recordatòria de l’inici de les obres de la torre del Micalet
Localització de la làpida

Subscriu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here