L’altre Portal de Quart… a Itàlia.

0
2769

Si viatgem a la ciutat italiana de Nàpols, probablement visitarem un dels seus monuments més emblemàtics, el Castel Nuovo.

Aquest castell-palau va ser residència d’Alfons V el Magnànim, monarca de la Corona d’Aragó en el segle XV, qui va conquerir la ciutat per a la Corona l’any 1442.

Una de les parts més cridaneres d’aquest castell és el seu magnífic Arc Triomfal, construït precisament per commemorar la conquesta de la ciutat per Alfons V. En contemplar aquest Arc, amb les dues torres cilíndriques situades als seus costats, serà molt difícil per a molts valencians evitar que ens vinguen al cap les Torres de Quart de València.

La seua semblança és, certament, extraordinària, però alhora gens casual.

Perquè el mestre picapedrer Francesc Baldomar, l’arquitecte que va dissenyar i construir en bona part les aqueste torres, va inspirar el seu disseny precisament en les torres cilíndriques del Castel Nuovo.

De fet, el seu Arc triomfal va ser obra de l’arquitecte mallorquí Guillem de Sagrera, autor també de la Llotja de Palma, de gran paregut i inspiradora al seu torn de la Llotja de València.

Hi adjunte a continuació sengles fotografies de les torres de Quart de València i de les del Castel Nuovo de Nàpols, en què podreu apreciar la seua extraordinària semblança:

Subscriu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here