ON ES VAN CELEBRAR LES SESSIONS DE LES CORTS ESPANYOLES QUAN VALÈNCIA FOU CAPITAL DE LA REPÚBLICA ESPANYOLA?

0
770

Continue amb el quart de la sèrie d’apunts que vaig encetar el passat 7 de novembre, dedicats a relatar fets curiosos i en bona part desconeguts relacionats amb la capitalitat de la República espanyola que fa ara 80 anys va recaure a València.

Entre novembre de 1936 i octubre de 1937 les institucions del govern, els ministeris i el centre de la vida política de l’Estat van romandre a València.
Durant tot aquell temps, va ser necessari reunir el parlament espanyol per celebrar les sessions de Corts, com a part de les tasques que correspondria fer a qualsevol parlament. En concret van ser dues les sessions que s’hi van celebrar.
Sabeu a on?

La primera d’elles va ser al Saló de sessions de l’ajuntament, concretament l’u de desembre de 1938, i la segona, degut als problemes d’espai que va ocasionar l’anterior sessió a l’ajuntament, es va traslladar al Saló columnari de la Llotja, i es va celebrar l’u d’octubre de 1937.

Hi adjunte tres fotografies d’aquelles històriques sessions. La primera correspon a la celebrada a l’ajuntament, i les altres dues fotografies a la celebrada a la Llotja. En una d’elles es pot observar a Juan Negrín, president del Govern espanyol, i en l’altra a la bancada del Partit Comunista, on es pot veure a la Pasionaria a la part esquerra de la fotografia.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here