Un vell arc del desaparegut barri jueu de València.

1
3477

En un apunt anterior havia parlat de l’existència d’un vell carrer del traçat urbanístic medieval de l’antic call o barri jueu de València, el de Misser Johan Davella, situat just al costat de l’església de Sant Joan de l’Hospital.

Comentava en aquell article que aquest carrer encara és visible, però solament des de l’aire, a “vista d’ocell”, en haver quedat fora de la circulació de vianants, integrat des de fa molts anys dins del parcel.lari d’una illa de cases.

Aquesta circumstància va ser determinant perquè hi haja arribat fins als nostres dies, com una mena de “fòssil” de la trama urbana original del barri jueu del Cap i Casal.

 

Però aquest carrer sembla haver-nos guardat una altra sorpresa: un vell arc que degué de formar part d’una antiga casa, possiblement d’origen medieval. Aquest arc s’ens apareix integrat dins de l’estructura d’u dels edificis actuals adjacents al Palau de Valeriola, palau actualment en rehabilitació ubicat en el carrer del Mar on en aquella època es trobava la carnisseria del barri jueu.

Aquest arc, per la seua posició i aspecte medieval, podria correspondre a un habitatge de l’antiga jueria.

En la capçalera d’aquest apunt adjunte una fotografia del mur d’aquest habitatge, on hi he assenyalat amb una fletxa l’esmentat arc medieval.

Subscriu

1 COMENTARI

  1. Molt interessat. He fet alguna passejada per lo poc que queda de la València jueva. La vostra informació és aclaridora. També en el llibre “Lluís Vives i la València gòtica” ens recorda la València d’aquella època. Moltes gràcies.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here