UNA ANTIGA I DESAPERCEBUDA LÀPIDA QUE ENS RECORDA L’ANIVERSARI DEL MIQUELET.

0
365

La construcció de la torre campanar del Miquelet es va iniciar l’any 1381, i les obres es van donar per acabades en 1425. Això són dades històriques. Però com podríem saber l’any del seu inici, sense recórrer als llibres d’història?

Molt senzill. Si entrem a la Catedral per la Porta dels Ferros i ens fixem en la paret del propi campanar a la nostra esquerra, a una alçada d’uns quatre metres hi veurem una antiquíssima làpida que es troba molt deteriorada pel pas dels anys i que a sovint passa desapercebuda, que diu així: “Aquest campanar fonc comensat en l’any de la nativitat de nostre senyor Jesuchrist MCCCLXXXI. Reynant en Aragó lo molt alt rey en Pere. Estant de Bisbe en València lo molt alt en Jaume, fill del alt infant en Pere e cosin germà de dit rey”.

Aquesta placa es va col.locar precisament per recordar a les generacions futures el dia de l’inici de les obres del “campanar nou”, que és com es conegué el Miquelet durant l’época de la seua construcció i els seus primers anys d’existència.

Hi adjunte sengles fotos en què podeu veure l’esmentada làpida i l’indret on s’hi ubica, perquè la pogueu localitzar fàcilment.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here