Una passejada pels palaus gòtics de València.

0
1559
En els últims tres anys, amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre, la Generalitat Valenciana està organitzant jornades de portes obertes per poder visitar l’interior d’alguns dels palaus gòtics més importants de València.
L’arquitectura gòtica del Cap i Casal té alguns dels seus màxims referents en construccions com ara la Llotja de la Seda, la Catedral, la torre del Miquelet, l’Almodí o les portes de Serrans i de Quart. Però a part d’aquests emblemàtics monuments, i també d’altres importants exponents del gòtic religiós, València compta amb magnífiques cases senyorials i palaus de traça gòtica, que van ser reflex del poder econòmic i social de la noblesa valenciana dels segles XV i XVI. Edificis en alguns dels casos molt desconeguts fins i tot per als propis valencians, malgrat el seu gran valor històric i arquitectònic.

Molts d’ells han arribat al nostre temps amb una forta empremta d’altres estils arquitectònics, des del renaixentista al neoclàsic, passant pel barroc, al gust dels seus respectius propietaris en cada període històric i artístic, fet que ha desvirtuat la seua puresa arquitectònica gòtica original, però que, per una altra banda, ens dóna l’oportunitat de gaudir d’un eclecticisme arquitectònic forçadament provocat per la pròpia evolució dels gustos i dels estils artístics al llarg dels segles.

Els Palaus de la Generalitat, dels Borja, de la Batllia, d’En Bou, del Marqués de Scala, dels Almiralls, dels Català de Vareliola, del Marqués de Malferit o dels Mercaders són aquests nou palaus que varen obrir les seues portes al públic, i dels que m’he permés fet un xicotet “collage” fotogràfic personal, amb el que vull mostrar alguns dels seus aspectes i detalls més representatius.
Espere vos agrade!
Subscriu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here