UNES CURIOSES ARGOLLES EN LA PARET DEL LLIT DEL TÚRIA.

0
370

Si passegem pel llit del Túria, ara enjardinat, entre els històrics ponts de Serrans i de la Trinitat, pel costat de la paret de l’ampiu que dóna al centre històric de la ciutat, si observem l’esmentada paret “amb ulls curiosos” podrem veure una sorprenent successió de velles argolles metàl·liques, en una quantitat aproximada d’unes cinquanta, separades entre sí entre metro i mig i dos metres, l’una de l’altra.

Pel seu aspecte denotarem ràpidament que no són massa antigues. I efectivament, així és.
El seu origen es remunta a l’any 1886 quan es va instaurar un mercat de cavalleries i bestiar que es celebrava tots els dijous de l’any. 


Allà acudien centenars de venedors i de compradors, majoritàriament hortolans dels pobles propers a València, abillats amb les seues bruses negres i barrets característics, i també una infinitat de curiosos que gaudien de veure ben a prop els animals i de presenciar els tractes de compravenda que allà es realitzaven.
La gran riuada que va patir València en 1957 va replantejar moltes coses a la ciutat, i entre elles aquesta fira de bestiar setmanal, que deixà de celebrar-se.


A hores d’ara ens queda en el record les argolles que s’utilitzaven per tindre nugats els animals d’aquell curiós i tradicional mercat.


Hi adjunte una fotografia d’aquestes argolles, així com una altra d’època, a on podem veure aquest mercat i als animals lligats a les argolles que a hores d’ara encara podem trobar encastades a la paret del riu.

Subscriu