Instal·len els primers passos de vianants intel·ligents de la ciutat en La Marina de València

La Marina de València compta des de la passada setmana amb els dos primers passos de vianants intel·ligents de la ciutat.

La Marina de València compta des de la passada setmana amb els dos primers passos de vianants intel·ligents de la ciutat. Un se situa enfront de l’edifici Veles e Vents i l’altre, en l’accés des del passeig marítim de la platja de les Arenes. D’aquesta manera, a partir d’ara, tots els passos de vianants de la dàrsena valenciana seran intel·ligents.

Segons ha informat La Marina en un comunicat, aquests semàfors compten amb una tecnologia que combina sensors i panells LED que aconseguixen que la calçada s’il·lumine quan les persones van a creuar-la, amb el que adverteixen així de la seua presència als conductors. A més, és un “sistema sostenible” que va connectat a l’enllumenat públic i que solament s’activa amb la presència de vianants, apagant-se quan els sensors deixen de detectar moviment.

El Consorci València 2007, gestor de la Marina de València, ha contractat aquesta senyalització a l’empresa Stepvial, que ha implementat aquest sistema intel·ligent en diverses ciutats espanyoles i actualment ho està exportant a Europa i a Llatinoamèrica.

Amb aquesta mesura, La Marina de València ha destacat que “segueix treballant en la promoció de la mobilitat sostenible i la millora de l’espai públic, des de la innovació, amb la finalitat de crear un front marítim més accessible i còmode per a les persones”.

Publicitat