24.7 C
Valencia

Paterna comença la construcció d’un Mausoleu en la fossa 113 del cementeri

L'Ajuntament pretendre donar una adequada ubicació i digna sepultura a les restes de les prop de 50 persones que van ser trobades en esta fossa.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Paterna ha començat les obres de construcció d’un Mausoleu sobre la fossa 113 del cementeri municipal, per a donar una adequada ubicació i sepultura a les restes allí exhumades.

Així ho ha anunciat hui la Tinenta d’Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Núria Campos, qui ha explicat que “el Mausoleu, que compta amb un pressupost pròxim als 30.000 euros, subterrani en la seua major part, estarà dotat d’una sèrie de compartiments destinats a albergar els columbaris amb les restes òssies de les 46 persones que van ser trobades en eixa fossa i que no han sigut reclamades per cap familiar”.

En este sentit, Campos ha detallat que l’accés al Mausoleu serà per part superior, mitjançant trapa les dimensions aproximades de la qual seran de 80 cm, per 80 cm, la qual estarà en coberta superior del mausoleu, una distància aproximada de 50 cm sobre del nivell del sòl.

L’exhumació de les restes d’esta fossa es va realitzar durant els mesos d’abril, maig i juny de 2017, on es van trobar restes de 50 persones.

“Cinc d’elles han sigut entregats a les seues famílies, altres dues que també van ser identificades i reclamades tornaran a la fossa d’origen quan estiga acabat el mausoleu per desig exprés dels seus familiars i les 42 víctimes restants que es troben depositades actualment en columbaris del cementeri municipal es traslladaran també al mausoleu una vegada finalitzen les obres”, ha explicat Núria Campos.

Des que accedira al govern en 2015, l’Executiu socialista ha autoritzat l’obertura de 12 fosses comunes en el cementeri de Paterna, on s’han trobat més de 500 restes de víctimes del franquisme.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,818FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló de la Plana regista un nou focus de coronavirus per contacte social

Castelló de la Plana te 228 casos actius de coronavirus

Detectat un nou focus de coronavirus a Guadassuar per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 58 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat detecta un nou focus de coronavirus a Alberic amb 7 persones contagiades

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 70 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat torna a detectar un brot de coronavirus a Banyeres de Mariola per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Alzira suma 3 focus més de coronavirus amb 18 casos en 24 hores

Tots els contagiats han sigut per contacte social.
- Advertisement -

: Valencià