Paterna es prepara per al seu gran Cordà

S'incrementarà en un 30% el personal sanitari i es dotarà al personal de seguretat d'intercomunicadors per a facilitar una comunicació directa entre la zona de foc i el lloc de control durant la tirada

45

Paterna està ultimant els preparatius per a la celebració aquest diumenge del seu gran Cordà, un espectacle pirotècnic únic en el món reconegut com a Festa d’Interés Turístic Nacional.

Durant vint minuts, un total de 353 tiradors i tiradores repartits en 57 llocs llançaran al voltant de 70.000 coets convertint el carrer Major de la localitat en un autèntic espectacle de foc i pólvora.

Una de les xifres més destacables d’enguany és la participació de tiradores en la Cordà que si bé ha experimentat un augment continuat en els últims anys, en aquesta edició s’ha incrementat en un 30%.

D’altra banda, amb l’objectiu de garantir la seguretat durant l’esdeveniment, es desplegarà un dispositiu especial format per 60 membres vaig entrar Policial Local, Protecció Civil, bombers i personal sanitari, que enguany s’ha incrementat en un 30%, i comptarà amb dos coordinadors sanitaris, 6 metges i 11 infermers, una UVI mòbil, i un hospital de campanya.

A més, per primera vegada es dotarà al personal de seguretat d’intercomunicadors al carrer Major, permetent una comunicació directa entre la zona de foc i el lloc de control i facilitant una resposta coordinada en cas que es produïra alguna incidència durant la celebració de la tirada.

Aquests dispositius se sumen a les mesures adoptades en els últims anys per l’Ajuntament amb l’objectiu de reforçar la seguretat durant la Cordà i que inclouen la utilització de braçalets lluminosos amb un xip que recull informació personal sobre els participants com a noms i cognoms i una foto identificativa.