jueves, 30 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

A Paterna, la Falla Sant Roc venç en l’Especial mentre Dues de Maig ho fa en Infantil

Després de la intensa nit de la Plantà, les millors Falles de Paterna d’aquest 2017 en cadascuna de les categories convocades ja tenen nom. L’Alcalde Juan Antonio Sagredo ha sigut l’encarregat de desvetlar-ho a les portes de l’Ajuntament davant una ovacionada plaça repleta de fallers i falleres.

En Categoria Especial, la Falla Sant Roc ha sigut la gran triomfadora d’enguany, amb un monument que portava per lema La nostra història… Interminable obra dels artistes fallers José Baixauli i Miguel Ángel Royo, mentre que la Falla Dues de Maig ha obtingut el segon premi i la Falla Campament ha rebut el tercer premi.

En la Secció Primera, la Falla Grups de la Mercé ha sigut la guanyadora, seguida de Mariano Benlliure i de Vicente Mortes, que han quedat en segon i tercer lloc, respectivament. Pel que es refereix a la Secció Segona, la Falla guanyadora d’enguany ha sigut la de Terramelar, El segon i tercer premi d’aquesta categoria han anat a parar a la Falla Vicente Lerma “El Clot” i la Falla L’Amistat, respectivament.

Quant a les Falles Infantils, el primer premi de Secció Especial ha anat a parar a la Falla Dues de Maig el monument infantil del qual, de l’artista faller Vicente Almela, té per lema “Una casa, una llar”. En Segon i Tercer lloc d’aquesta categoria han quedat la Falla Alborgí i la Falla Gran Teatre.

En la Secció Primera, la guanyadora ha sigut per a la Falla Vicente Mortes i en Secció Segona per a la Falla Vicente Lerma.

Respecte a la resta de premis, la Falla Jacinto Benavente-Alborgí ha obtingut el primer premi en la categoria d’Il·luminació de Calles, la Falla Sant Roc el Premi del Llibret de Falla que atorga l’Ajuntament, mentre que Mariano Benlliure ha aconseguit el primer premi de Llibret de Falla atorgat per la Junta Local Fallera. Per la seua banda, Sant Roc ha guanyat el primer premi de Calles Engalanades.

El primer Premi de Crítica Local atorgat per l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Paterna ha sigut per a la comissió de Sant Roc, que mentre que el Premi de la Federació d’Interpenyes a la crítica relacionada amb la ‘Cultura del Foc’ ha recaigut en Mariano Benlliure

Respecte al Concurs de Paelles celebrat el dissabte passat, les comissions vencedores han sigut en primer lloc la XX, seguida de XX i XX.

Últimas noticias

Contenido relacionado