25.1 C
Valencia

Paterna impulsa EchoPaterna, un projecte pilot d’estalvi d’aigua en els comerços

El pla pilot comptarà amb el suport de comptadors amb telelectura, que s'instal·laran en els establiments a analitzar, i que permetran monitorar el consum d'aigua al llarg del dia

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Paterna (València), a través de l’empresa mixta Aigües de Paterna, posarà en marxa un projecte pilot d’estalvi en el consum d’aigua en comerços i establiments de la ciutat.

Així ho ha anunciat hui la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, qui ha indicat que “esta sostenible iniciativa, anomenada ‘EchoPaterna’, a més de buscar un estalvi en el consum d’aigua en aquells negocis on este recurs siga molt utilitzat, també aconsegueix un estalvi econòmic en la factura final”.

“Es tracta de ser més responsable i eficient en l’ús dels recursos hídrics”, ha destacat Campos al mateix temps que ha explicat que este projecte oferirà als establiments que l’integren assessorament tècnic-ambiental sobre les seues instal·lacions interiors i bones pràctiques per a la consecució d’estalvis en el consum d’aigua.

Amb este objectiu, es procedirà a la selecció d’establiments de diferents tipologies d’activitats i sectors, com poden ser bars i restaurants, perruqueries, clíniques dentals, etc., per a analitzar, de forma diferenciada, els consums i pràctiques habituals de cadascun d’ells.

El pla pilot comptarà amb el suport de comptadors amb telelectura, que s’instal·laran en els establiments a analitzar, i que permetran monitorar el consum d’aigua al llarg del dia, a més de disposar d’un sistema d’alarmes per sobreconsum.

“Amb les dades obtingudes a través del sistema de telelectura, juntament amb l’anàlisi de l’històric de consums, i la realització d’inspeccions de les instal·lacions i punts de consum, estarem en disposició de realitzar un assessorament personalitzat a través de la definició d’un programa d’accions concretes per a cada participant del pla pilot. Després de la implementació d’estes mesures es durà a terme un seguiment per a comprovar la seua efectivitat i l’impacte real en l’estalvi d’aigua”, ha assenyalat Campos en un comunicat.

El Pla finalitzarà amb la redacció de les conclusions del pilot i l’elaboració d’un catàleg de mesures i bones pràctiques per a les diferents activitats analitzades el propòsit de les quals serà aconseguir un estalvi en la factura de l’aigua així com la conscienciació social en l’ús responsable del recurs hídric.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,614FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.

Xàtiva suma 8 casos més de coronavirus en un brot per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 127 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un nou brot de coronavirus a Albaida

Segons esta web, actualitzada el passat 17 de setembre, Albaida tenia 3 persones que havien donat positiu a les proves de PCR els últims 14 dies.

El coronavirus repunta en Alzira amb 3 brots i 17 casos en un dia

Alzira suma els 17 casos de coronavirus de hui als 40 que tenia fins ahir.
- Advertisement -

: Valencià