Paterna incorpora a les seves biblioteques els llibres en valencià recomanats per a Secundària i Batxiller

Totes les biblioteques i agències de lectura disposen ja d'exemplars d'aquests llibres per al seu préstec

Des de la regidoria de Promoció del Valencià van sol·licitar als instituts de Paterna el llistat de lectures en valencià recomanades als alumnes i alumnes per a així poder incloure en el catàleg bibliogràfic aquests títols i que els estudiants puguin accedir a ells de manera gratuïta.

L’Ajuntament també ha adquirit material d’autoaprenentatge perquè qualsevol usuari o usuària de les biblioteques municipals o agències de lectura puguin preparar les proves de nivell de Valencià

L’Ajuntament de Paterna ha incorporat a les biblioteques i agències de lectura del municipi els llibres en valencià de lectura recomanada per als alumnes i alumnes de Secundària i Batxiller.

Des de la regidoria de Promoció del Valencià van contactar amb els instituts de la ciutat per a conèixer quines lectures en valencià són les recomanades per als seus estudiants i, així, poder adquirir exemplars de consulta lliure.

Tal com ha explicat la regidora de Promoció del Valencià, Paqui Periche, “a més d’ampliar el catàleg bibliogràfic de Paterna, assegurem als alumnes i alumnes l’accés a aquestes lectures, facilitant-los l’accés a les mateixes i, alhora, promovent l’ús i coneixement de la nostra llengua”.

A més, des de la setmana passada, les agències de lectura i biblioteques de Paterna ja tenen disponible material d’autoaprenentatge per a la preparació de les proves de nivell de Valencià, els exàmens del qual realitzen la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, l’Escola Oficial d’Idiomes o el CIEACOVA.

El regidor de Biblioteques i Museus, Lucas Jodar, ha afirmat que “continuem ampliant el material didàctic i de lectura per a enriquir els nostres fons bibliogràfics i poder oferir a la ciutadania més recursos i lectures d’accés gratuït”.

CatalanSpanish