Paterna inicia la implantació de l’ADN caní per a combatre les “caques” de gos

La regidora de Benestar Animal, Mercedes Navarro destaca que l'equip de govern socialista invertirà 200.000 euros en el nou cens d'ADN caní que permetrà disposar d'un sistema d'identificació i control

L’Ajuntament de Paterna està ultimant els tràmits administratius per a la implantació d’un cens d’ADN caní en el municipi que millorarà la informació municipal de cadascun dels gossos que es troben inscrits identificant-los de forma única i inesborrable.

Així ho ha anunciat hui la regidora de Benestar Animal, Mercedes Navarro qui ha destacat que aquest sistema, a més de la identificació, ajudarà a combatre la incòmoda presència de les ‘caques’ de gos en la via pública ja que permetrà el control i sanció de femta animals.

Referent a això, la regidora ha explicat que els plecs per a traure a concurs públic l’adjudicació d’aquest servei ja estan redactats i ha indicat que els tècnics del consistori ja estan treballant en la revisió, modificació i adequació de l’ordenança municipal d’animals amb la finalitat d’incloure en ella l’obligatorietat de censar a tots els gossos de Paterna i adaptar-la a les necessitats del nou cens.

El nou cens d’ADN caní, en el qual l’Ajuntament invertirà prop de 200.000 euros, és un procés senzill i eficaç que constaria de dues fases. En una primera fase s’obtindria l’ADN i el perfil genètic dels cans mitjançant l’extracció sanguínia i es crearia una base de dades i, en una segona fase, tindria lloc la recollida i enviament, per part de personal autoritzat del consistori, de mostres de femta oposada als carrers i extracció de l’ADN a la mostra, comparació amb la base de dades i enviament de resultats.

Aquest servei permetrà que Paterna dispose d’unes dades censals, fiables i segurs, de tots els cans del poble i dels seus respectius propietaris, una petjada genètica que a més de facilitar una posterior sanció administrativa a l’amo infractor, entre altres coses.

Finalment, Merche Navarro ha destacat que Paterna és un municipi molt compromés amb el benestar animal i amb una correcta convivència entre animals i veïns. “Estem treballant perquè la nostra ciutat siga un municipi net, salubre i, sobretot, lliure de femta en espais públics”, ha conclòs.

ValenciàEspañol