Paterna plora la mort del seu coeter Major Emèrit Pepín Damián

L'Ajuntament ha decretat el dia de hui de dol oficial i les banderes de tots els edificis públics municipals onejaran a mitja asta.

El món de la pólvora de Paterna s’ha quedat orfe del seu màxim exponent després de la defunció, esta matinada, del qual fora “Coeter Major Emèrit”, José Damián Polo, conegut per tots com “Pepin”.

Amb motiu de la seua pèrdua, i com a mostra del dolor i consternació del poble de Paterna i solidaritat amb la seua família i amics, l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha decretat un dia de dol oficial, per la qual cosa les banderes de l’Ajuntament i de tots els edificis públics municipals onejaran durant el dia de hui a mitja asta.

Sagredo ha assenyalat que hui és un dia molt trist per a tots els paterneros i paterneras. “Se’ns ha anat el síndic i Mestre de Traca, un home volgut i respectat per tots els que estimem el foc i que, sens dubte, ha sigut el millor ambaixador de nostra Cordà”, ha indicat el primer edil.

Nascut en 1929 a Paterna, Pepín Damián va ser des de la seua infància un apassionat de la pólvora i el foc, als quals va dedicar gran part de la seua vida, materialitzant en la Cordà i en les Cercaviles de coets de luxe la seua passió, la seua constant innovació, la seua participació i el seu amor per tot el relacionat amb el “foc”.

Compositor de la lletra de l’himne de la Cordà “Foc, foc i foc” i impulsor del monument al tirador que es troba en la Plaça Major, Pepin Damián va entrar per primera vegada en la Cordà en 1948. Des d’eixe dia fins al dia de hui, no ha deixat de participar, directament o indirectament, en l’organització dels actes del foc de la Vila.

Durant tot este temps, el poble de Paterna ha sabut reconéixer-li esta vida i trajectòria dedicada al món de la pólvora. Distingit amb el Coet d’Or i la Insígnia d’Or de la Vila de Paterna i condecorat com a Ciutadà Exemplar de la Policia Local i la Policia Nacional de Paterna, en 2015 va ser homenatjat per l’Ajuntament, dedicant-li una placa commemorativa al carrer Major, lloc on es desenvolupa la Cordà.

CatalanSpanish