27 C
Valencia

Paterna obri expedient sancionador a un tanatori per anomenar-se “Ciudad de Paterna”

Segons els socialistes el cartell genera "incertesa veïnal".

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Paterna ha obert un expedient sancionador a l’empresa Abside Quart, que pretenia obrir un tanatori en el nucli urbà de la ciutat, per col·locar un rètol en la façana amb el nom de “Tanatori Ciutat de Paterna” que incompleix amb el que es disposa pel consistori.

I és que l’Ajuntament va revocar a esta empresa la llicència d’obres i va declarar la caducitat de la declaració responsable ambiental, la qual cosa li inhabilita per a realitzar qualsevol actuació en el local que pretenia convertir en tanatori, des de la realització d’obres fins a la col·locació d’este cartell.

Tal com han explicat des de l’equip de govern socialista “amb l’obertura d’este procediment administratiu, requerim formalment a l’empresa la retirada del cartell i, en cas de no fer-lo, li imposarem fins a 10 multes coercitives” al mateix temps que han anunciat que no descarten emprendre un altre tipus d’accions judicials contra l’empresa.

La Policia Local s’ha desplaçat fins al local per a iniciar d’ofici un informe que constate els fets constitutius d’una infracció administrativa.

En este sentit, des de l’Executiu socialista també han recordat que “al juliol de l’any passat vam aprovar definitivament la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que prohibeix la implantació de tanatoris dins del nucli urbà de Paterna”.

“El planejament vigent actual impedeix l’execució d’obres per a construir un tanatori-crematori en el cas urbà i l’activitat d’este, amb el que no tenen cap sentit que col·loquen un cartell anunciant un servei que és incompatible amb la nostra realitat urbanística”, han assenyalat al mateix temps que han destacat que la regulació dels tanatoris ha sigut una de les principals reivindicacions veïnals del barri de Santa Rita i de l’associació Antonio Machado, Viriato i Adjacents.

De la mateixa manera, han indicat que “en la modificació del PGOU es defineixen les condicions urbanístiques per a la implantació de l’ús de tanatoris-crematoris a Paterna, prohibint-se el seu ús en àmbits residencials consolidats i només permetent-se en zones industrials allunyades d’estos nuclis urbans”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,779FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià