Paterna obri la convocatòria per a sol·licitar el Xec Bebé de 300 euros

En aquesta quarta convocatòria de l'ajuda, les famílies interessades tindran fins a 31 d'octubre de 2019 per a tramitar-ho

L’Ajuntament de Paterna ha obert el termini per a sol·licitar el Xec Bebé, una ajuda de 300 euros destinada a facilitar els primers mesos de totes aquelles famílies paterneres que hagen tingut, adoptat o acollit a un nou fill/a en l’últim any.

Tal com ha explicat l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo “Paterna és un dels municipis de la província amb major índex de natalitat, amb 800 nous bebés en l’últim any, i des de l’Executiu socialista volem continuar treballant per a facilitar els naixements amb ajudes com el xec bebé que permet reduir les càrregues econòmiques a les famílies paterneres durant els primers mesos”.

A més, el primer edil ha recordat que la iniciativa, de l’Executiu socialista va posar en marxa en 2016, té un doble objectiu, “ja que el xec ha de gastar-se en negocis del municipi, la qual cosa suposa una injecció directa d’uns 240.000 euros a l’any en el comerç local”.

La targeta estarà disponible per a tots aquells bebés amb data de naixement, adopció o acolliment entre l’1 de novembre de 2018 al 30 de setembre de 2019, sempre que el bebé haja sigut empadronat a Paterna.

A més, un dels progenitors també haurà de portar almenys 6 mesos empadronat/da en el municipi en el moment del naixement o inici de la convivència.

Així mateix, només es permetrà realitzar una sol·licitud per unitat familiar, de manera que, en els casos de nul·litat, separació o divorci, només el progenitor que convisca amb el fill/filla podrà beneficiar-se de l’ajuda, i en cas de custòdia compartida un dels progenitors haurà de renunciar expressament a la sol·licitud d’ajuda.

Les famílies que complisquen els requisits podran sol·licitar l’ajuda fins al 31 d’octubre de 2019. La tramitació podrà ser presencial, descarregant els documents que trobaran en la seu electrònica de la web municipal i entregant-la en el SIAC o telemàticament en el mateix portal.

A més, s’ha habilitat la web www.paterna.es/cheque-bebe, amb tota la informació relativa al xec bebé incloent un llistat dels comerços en els quals es pot utilitzar la targeta.CatalanSpanish