martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Paterna ofereix xarrades en col·legis per a abordar les addiccions entre adolescents

Paterna XX de febrer del 2017.- L’Ajuntament de Paterna, mitjançant la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), ha organitzat diferents tallers pels centres educatius del municipi per a conscienciar als pares i mares de la importància de la prevenció enfront de les addiccions.

Tal com ha explicat el regidor de Protecció i Drets de la Ciutadania, Julio Fernández “tant l’alcohol com altres tipus de drogues existeixen en la nostra societat encara que no ho desitgem, i per això és indispensable que des de l’Ajuntament es realitzen campanyes de prevenció per a reduir el consum entre adolescents”.

En eixe sentit, el regidor hi ha assenyalat “que este tipus de xarrades són molt importants perquè permeten abordar els riscos des de l’àmbit de la família, facilitant als pares i mares, ferramentes per a prevenir el consum deels seus fills i filles”.

El següent taller tindrà lloc dilluns que ve 20 de febrer en l’I.E.S Henri Matisse de Paterna i tractarà el tema de la beguda en adolescents. Sota el títol “Previndre el “botellón” i altres addiccions”, els pares i mares assistents, aprendran a detectar si els seus fills tenen problemes amb l’alcohol o altres drogues, els efectes que la seua ingesta ocasiona en el desenrotllament dels jóvens, així com mesures per a previndre el seu consum.

Tallers per a tractar noves addicions
En els últims anys s’ha produït un perillós augment de les addiccions als jocs online entre la gent jove. L’ús de mòbils intel·ligents, i l’accés a internet ha propiciat que el 26% de la demanda de tractament per a este tipus d’addiccions l’any 2015 fora de menors d’edat, segons dades arreplegats per la Conselleria de Sanitat.

Per això, i per a fer front a este nou tipus d’addiccions, en la UPCCA s’estan organitzant els tallers Ludens, de prevenció de joc tradicional i joc online, dirigits a jóvens escolaritzats entre 15 i 19 anys, en els que es proporciona als jóvens informació bàsica sobre els jocs d’atzar, aclarint conceptes i desmitificant creences errònies. A més, es faciliten estratègies per a la reflexió que fomenten actituds sanes i es modifiquen conductes de risc.

Últimas noticias

Contenido relacionado