Paterna reduirà l’ús de plàstics en les seues Festes Majors amb gots reutilitzables 

Es repartiran 5.000 unitats entre les comparses i en els esdeveniments més multitudinaris de les festes que inclouran missatges per a conscienciar sobre la violència amb el lema “Que no se't vaja la pinça, Respecta” 

L’Ajuntament de Paterna potenciarà l’ús de gots reutilitzables durant les Festes Majors posant en circulació 5.000 unitats que repartiran entre les comparses i durant els esdeveniments més multitudinaris de les festes com els concerts.

Tal com ha explicat la *Tenienta d’Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Núria Campos “l’objectiu és oferir uns gots que els veïns i veïnes puguen reutilitzar durant totes les festes de manera que es reduïsquen els plàstic d’un sol ús”.

I en aqueix sentit, Campos ha destacat que “mitjançant aquesta actuació pretenem promoure unes festes més sostenibles mediambientalment, generant la menor quantitat possible de residus de plàstic”.

Per a això, els gots que es repartiran estaran fabricats amb *prolipropileno, un material més resistent que permet llavar i tornar a utilitzar-los gots, així com facilitar el seu posterior reciclatge. A més, inclouran una pinça amb cordill per a poder portar-los agafats del coll i la roba en tot moment, evitant que es perden.

A més, els gots inclouran missatges per a conscienciar sobre la violència masclista, amb el lema “Que no se’t vaja la pinça, Respecta” i que servirà per a reforçar la campanya integral de prevenció d’episodis de violència contra la dona que la regidoria d’Inclusió Social i Polítiques d’Igualtat, durà a terme durant les festes.

A aqueix respecte, la regidora d’Inclusió Social i Polítiques d’Igualtat, María Isabel Segura, ha assenyalat que “l’objectiu de la campanya és previndre, conscienciar i recordar a la ciutadania que, com en qualsevol altra ocasió, les festes han de ser exemple de respecte i igualtat entre persones, on no tinguen cabuda cap mena d’agressió ni violència masclista”.

: Valencià