07:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Paterna se suma a les reivindicacions del Dia Nacional del Celíac

L’Ajuntament de Paterna a través de la regidoria de Protecció i Drets de la Ciutadania, ha llançat una campanya per a conscienciar sobre els problemes a què s’enfronten les persones diagnosticades amb la malaltia celíaca.

Tal com ha explicat el regidor de Sanitat, Julio Fernández, “els celíacs diagnosticats suposen un 1% de la població, i l’única medicina amb què compten són els aliments sense gluten, que són considerablement més cars, la qual cosa porta un encariment en el carro de la compra que pot arribar als 1.5000 euros de més a l’any“. Per això, “la campanya municipal se suma a la reivindicació per un preu just dels productes sense gluten, que evite el perjuí econòmic a què s’enfronten els celiacs” ha declarat el regidor Fernández.

La iniciativa ha comptat com a protagonista amb Estefanía Bueno, Fallera Major de Paterna, a qui li van diagnosticar la malaltia en 2015. A través de les seues pròpies experiències, s’han editat una sèrie de vídeos que es difondran a través de les xarxes socials amb què compten el consistori. També es col·locaran cartells en els principals carrers del municipi per a donar visibilitat a la malaltia amb motiu del Dia Nacional del Celíac que es commemora el dissabte 27 de maig.

Finalment, el regidor hi ha assenyalat la importància d’esta campanya per a sensibilitzar la població però també per a promoure el diagnòstic precoç entre la ciutadania, ja que “si els símptomes no es tracten poden provocar danys severs en l’aparell digestiu“. Els símptomes més freqüents inclouen vòmits, fatiga crònica, falta de gana, apatia o dermatitis herpetiforme i pot evitar-se eliminant el blat, l’avena, el ségol i l’ordi de la dieta dels pacient

Últimas noticias

Contenido relacionado