Paterna instal·larà sistemes d’anti ennuegament en els centres escolars municipals

Els dispositius es col·locaran prop de les zones de menjador de 30 centres d'infantil, primària i secundària

L’Ajuntament de Paterna començarà a instal·lar en tots els centres escolars d’infantil, primària i secundària, sistemes per a evitar asfíxies per ennuegada en casos d’emergència.

Així ho ha anunciat hui l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, qui ha explicat que “es tracta d’un dispositiu nou de succió que permet alliberar possibles obstruccions en el conducte respiratori en cas d’ennuegada”.

En concret, s’instal·laran tres models en funció de les edats dels i les alumnes dels centres: un per a bebés de fins a tres anys, un pediàtric fins als 12 anys i un per a adults en els centres de secundària.

“L’objectiu és garantir una resposta ràpida i efectiva davant possibles emergències per ennuegada en els centres escolars mediant l’ús d’aquest dispositiu, ràpid i de fàcil utilització que no produeix cap mal a la víctima, i que no obstant això, pot salvar una vida”, ha destacat el primer edil.

D’aquesta manera, els dispositius es col·locaran en les zones de menjador, on se solen produir aquest tipus d’accidents, i estaran senyalitzats i visibles per a afavorir la immediatesa en la resposta.

A més, l’Ajuntament ha organitzat per a la setmana vinent un curs formatiu obert als professionals dels centres educatius per a mostrar el funcionament del dispositiu. Un facultatiu, juntament amb personal tècnic especialitzat ensenyarà als presents, pautes de primers auxilis.

Així mateix, Juan Antonio Sagredo ha avançat que “durant les pròximes setmanes, es visitaran tots els centres escolars perquè oferir als treballadors i treballadores dels cursos formatius sobre l’ús del dispositiu”.

CatalanSpanish