Paterna es queda amb la Superguarderia després d’aconseguir rebaixar el deute

Sagredo: “Després de mesos de dures negociacions, hem aconseguit rebaixar un 25% el deute comercial i bancària”
L’Alcalde de Paterna ha anunciat que l’objectiu és que la titularitat de l’immoble passe a ser municipal i poder donar així un ús públic al conjunt d’edificacions de 3.721,32 m².

L’Ajuntament de Paterna adquireix, via cessió, les instal·lacions de la Fundació d’Innovació per a la Infància de la Comunitat Valenciana (FIICV), més coneguda com a “Superguarderia”.

Així ho ha revelat avui l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo després de la reunió celebrada amb el Patronat de la FIICV, que és l’organisme que cedeix a l’Ajuntament de Paterna el complex d’edificacions construïdes sobre el solar d’ús públic i de titularitat municipal, sent així tot públic (solar i edificació).

D’aquesta manera, les innovadores instal·lacions passen a mà del consistori després que aquest haja aconseguit rebaixar un 25% el deute que pesava sobre l’innovador complex.

“Després de mesos de dures negociacions amb els diferents creditors, hem aconseguit reduir en 1,5 milions d’euros el deute de 6,8 milions d’euros”, ha indicat el primer edil, qui ha explicat que “d’aquesta rebaixa 800.000 € corresponen al valor de la parcel·la sobre la qual s’asseu l’edifici, i que recupera l’Ajuntament, mentre que els 700.000 euros restants procedeixen de la quitació aconseguida després de renegociar el deute bancari i comercial”.

Respecte a l’ús de les instal·lacions, Sagredo ha avançat que “l’objectiu és liquidar i extingir la Fundació perquè la titularitat de l’immoble passe a ser municipal i poder donar així un ús públic al conjunt d’edificacions”.

“No podíem consentir que es perderen unes instal·lacions dotades de l’última tecnologia”, ha afirmat l’Alcalde, qui ha destacat que “amb aquest acord de cessió ens acostem a una solució final a un altre dels problemes heretats del PP”.

En aquest sentit, Juan Antonio Sagredo també ha incidit en “l’esforç, el gran treball i l’enginyeria financera que està realitzant l’actual equip de govern per a fer front a tots els pufos heretats de la mala gestió de l’anterior equip de govern del PP”, en clara referència a les fallides de l’empresa municipal SUMPA o l’empresa mixta Desenvolupament Local de Paterna.

La Fundació d’Innovació per a la Infància de la Comunitat Valenciana (FIICV), que va costar prop de 7 milions d’euros, és un conjunt d’edificacions que va ser inaugurat en 2013 pel Partit Popular i que va tancar al cap de pocs mesos de començar a funcionar.

El complex d’edificis, que compten amb una, dues i tres plantes, està compost de cinc mòduls de forma circular de diferents diàmetres i se situa en l’Avinguda Robert Darwin del Parc Tecnològic sobre una parcel·la de 4.225 m², amb una superfície construïda de 3.721,32 m².

CatalanSpanish