València i les empreses de patinets elèctrics busquen la fórmula legal perquè operen

L'Ajuntament de València i les empreses de patinets elèctrics treballaran conjuntament per a trobar la "fórmula legal correcta" que permeta que puguen operar a la ciutat, mentre que el consistori treballa per a determinar una taxa municipal d'aquest servei, atés que fa ús de l'espai públic.

patinets

L’Ajuntament de València i les empreses de patinets elèctrics treballaran conjuntament per a trobar la “fórmula legal correcta” que permeta que puguen operar a la ciutat, mentre que el consistori treballa per a determinar una taxa municipal d’aquest servei, atés que fa ús de l’espai públic.

Així ho ha explicat el regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, després de reunir-se amb el representant de l’empresa de lloguer de patinets Llime, alguns dels vehicles dels quals van ser requisats pel consistori davant la falta d’autorització per a ocupar la via pública.

Galiana ha indicat que en la reunió s’ha acordat que tant els serveis jurídics de l’empresa com els de l’Ajuntament treballaran conjuntament per a poder trobar la fórmula jurídica que els permeta operar, una mesura que no se circumscriurà únicament a aquesta empresa, sinó a qualsevol que treballe amb aquests vehicles de mobilitat personal.

“Des de l’Ajuntament volem que aquest servei es preste a la ciutadania, perquè apostem per la mobilitat sostenible i aquests patinets funcionen amb electricitat i no generen contaminació. No obstant això, existeix una part legal que cal resoldre”, ha destacat l’edil.
Segons Galiana, l’empresa els presentarà en els pròxims dies una proposta que els serveis jurídics municipals estudiaran, de manera que si és aplicable podrien començar a operar “prompte” a la ciutat. Preguntat per què podria ser aqueixa fórmula jurídica, el regidor ha apel·lat a l’existència d’una diligència de la Direcció general de trànsit (DGT) que indica com ha de regular-se aquest tipus de vehicle.

D’altra banda, Galiana ha indicat que l’Ajuntament està treballant per a determinar una taxa municipal per a aquest tipus de servei, atés que fa un ús de l’espai públic, i que el procediment per a tramitar-la administrativament seria semblant al que s’aplica amb els caixers automàtics, donada la seua rapidesa.

Segons Galiana, sempre que els serveis jurídics donen el vistiplau a aplicar la diligència de la DGT, només caldria saber per part de l’empresa quants patinets hi haurà, com identificar-los, i que paguen la taxa corresponent perquè l’empresa obtinga l’autorització.

“La reunió ha sigut positiva, les dues parts estem d’acord, volem arribar a un enteniment i posar en marxa aquest servei de mobilitat com més prompte millor”, ha indicat Galiana, qui ha recordat que el Govern local està a favor dels vehicles de mobilitat personal i aposta per la mobilitat sostenible.

En la regulació d’aquest nou servei estan implicades les regidories d’Espai Públic, Hisenda i Mobilitat Sostenible, i la intenció de les tres àrees és poder regular de la manera jurídica que correspon aquest servei al més prompte possible, segons un comunicat del Consistori.

Publicitat