Salven la vida a una dona que va patir una aturada cardíaca quan conduïa per Villena

Després de recórrer diversos metres, el cotxe va acabar impactant frontalment contra un altre vehicle a l'altura del número 180.

Dos agents de la Guàrdia Civil de Villena (Alacant) han salvat la vida a una dona de 53 anys que va patir una aturada cardíaca mentre conduïa per l’avinguda de la Constitució amb el seu fill de 12 anys en el cotxe. El succés es va registrar el passat 11 de desembre, ha informat l’institut armat este dilluns.

Els fets es van succeir quan els agents, que es trobaven parats davant un semàfor en roig en l’avinguda Constitució, van observar com un turisme s’incorporava a la via, des del carrer Quintín Esquembre, de manera erràtica i descontrolada.

També van observar que la porta posterior dreta del vehicle s’obria i es tancava repetidament, anant en moviment. Després de recórrer diversos metres d’esta forma, el cotxe va acabar impactant frontalment contra un altre vehicle a l’altura del número 180.

El fill de la víctima es va baixar i va buscar ajuda als clients d’un bar proper, en estat d’agitació i nerviosisme. Els agents es van dirigir cap a ell i este, en veure’ls, els va indicar que la seua mare s’havia “quedat paralitzada” mentre conduïa.

Els dos guàrdies es van dirigir a la conductora, una dona de 53 anys, veïna de Villena, que estava inconscient i no reaccionava als estímuls externs que li realitzaven els agents.

Mentre un dels guàrdies civils donava avís, l’altre agent va començar a practicar-li un massatge cardiopulmonar (RCP) atés que la dona estava en parada cardiorespiratòria. Així va aconseguir reanimar la dona.

La Policia Local de Villena es va fer càrrec de la instrucció de les diligències de l’atestat i un equip del SAMUR va considerar oportú el seu trasllat al Centre Sanitari Integrat de Villena des del qual va ser derivada, posteriorment, a l’Hospital d’Elda.

ValenciàEspañol